Autor receptu
AKADEMIE KVALITY
Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
90 minut
Postup
Šmigru-co? Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek. Veselé Velikonoce, úspěšnou koledu a dobrou chuť!
1. V 1 litru vodu uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.
2. Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte rozpůlené uvařené vejce.
3. Vývar proceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou.
4. Odstavte, přidejte žloutek a ochuťte solí a pepřem.
5. Nachystaný vývar rozdělte do talířů a dozdobte strouhaným křenem a pažitkou.