Štamgast & Gurmán

Velikonoční polévka šmigrustovka

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy:
90 minut

Suroviny potřebné na přípravu
1 větší cibule
300 g uzeného masa
1 pikantní klobása
1 žloutek
4 vejce uvařená natvrdo
2 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké mleté papriky
strouhaný křen
1 l vody
pažitka
sůl
pepř
 

Postup
Šmigru-co? Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek. Veselé Velikonoce, úspěšnou koledu a dobrou chuť! 1. V 1 litru vodu uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí. 2. Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte rozpůlené uvařené vejce. 3. Vývar proceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou. 4. Odstavte, přidejte žloutek a ochuťte solí a pepřem. 5. Nachystaný vývar rozdělte do talířů a dozdobte strouhaným křenem a pažitkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz