Autor receptu
Marcela Titzlová
Recept pro vás uvařila
Pavel Borowiec a Marcela Titzlová Kniha o pivu
(na fotografii vlevo)
Postup
Karotku a celer nakrájené na hranolky nejprve krátce povařte, řepu prozatím nechte vcelku a předpečte ji doměkka v troubě. Cibuli nakrájenou na silnější plátky namočte na půl hodiny do mléka.
Mezitím z bílků ušlehejte tuhý sníh. V míse smíchejte prosátou hladkou mouku s cukrem, solí, pepřem a s polovinou karí koření. Přidejte sníh z bílků a pivo a lehkým šleháním vytvořte hustější těstíčko, které by nemělo být příliš tekuté. Nechte jej chvíli odpočinout v chladu. Jednotlivé kousky zeleniny osušte, řepu nakrájejte na hranolky. Cibuli vylovte z mléčné koupele a opatrně ji osušte. Vše lehce obalte ve směsi zbývající poloviny karí koření smíchané se škrobovou moučkou.
Kousky zeleniny postupně namáčejte do těstíčka a hned smažte v horkém oleji.