Štamgast & Gurmán

Smažená zelenina v pivním těstíčku

Autor receptu
Marcela Titzlová

Recept pro vás uvařila
Pavel Borowiec a Marcela Titzlová Kniha o pivu

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
• 250 ml pšeničného piva
• 600 g čerstvé zeleniny (baby karotka, cibulové kroužky, celer, červená řepa)
• mléko na namočení cibule
• 2 vaječné bílky
• 120 g hladké mouky
• 1 lžíce cukru
• 1/2 lžičky soli
• čerstvě mletý pepř
• 1 lžíce karí koření
• 1 lžička škrobové moučky
• olej na smažení
 

Postup
Karotku a celer nakrájené na hranolky nejprve krátce povařte, řepu prozatím nechte vcelku a předpečte ji doměkka v troubě. Cibuli nakrájenou na silnější plátky namočte na půl hodiny do mléka. Mezitím z bílků ušlehejte tuhý sníh. V míse smíchejte prosátou hladkou mouku s cukrem, solí, pepřem a s polovinou karí koření. Přidejte sníh z bílků a pivo a lehkým šleháním vytvořte hustější těstíčko, které by nemělo být příliš tekuté. Nechte jej chvíli odpočinout v chladu. Jednotlivé kousky zeleniny osušte, řepu nakrájejte na hranolky. Cibuli vylovte z mléčné koupele a opatrně ji osušte. Vše lehce obalte ve směsi zbývající poloviny karí koření smíchané se škrobovou moučkou. Kousky zeleniny postupně namáčejte do těstíčka a hned smažte v horkém oleji.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz