Štamgast & Gurmán

Hunc

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy:
75 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Všichni milujeme jídla, která jsou snadná, chutná a levná. A pokud jsou navíc regionální, z lokálních surovin a zdravá, je to přesně to, co si rádi uvaříme. Hunc! Že jste o huncu ještě neslyšeli? Recept na zapečené brambory s kroupami pochází z Pojizeřía nejlíp chutná v kombinaci s kysaným zelím,zelným salátem, nakládanou řepou či kyselými okurkami.

Ingredience:
200 g krup
1 kg nových brambor
100 g uzeného špeku nebo slaniny
4 lžíce sádla
1 velká cibule čerstvá majoránka
3 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
nakládané okurky nebo nakládaná řepa
 

Postup
Postup: 1. Kroupy podle návodu namočte na několik hodin do studené vody a poté důkladně propláchněte. 2. Uvařte je doměkka v osolené vodě se lžící sádla. 3. Ve slupce uvařte brambory a nakrájejte je na plátky. 4. Na pánvi orestujte špek s pokrájenou cibulí. 5. Smíchejte kroupy, brambory, špek s cibulí a přidejte prolisovaný česnek, čerstvou majoránku, sůl a pepř podle chuti. 6. Směs pečte dozlatova na 180 °Cv zapékací míse vymazané sádlem,zhruba 25 minut. 7. Servírujte s nakládanou řepou nebo okurkami.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz