Štamgast & Gurmán

Domácí rybí prsty

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
2 porce

Doba přípravy:
30 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Předsmažené rybí prsty před lety nechybělysnad vžádném mrazákua plnily nejedno dětské bříško.Jenže vnich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývalaspoustazvýrazňovačů chutí a vůní, kterévšak dobře nechutnalyani nevoněly. Nízkotučné rybí maso bylo navíc často obalené vnekvalitní, dobarvenéstrouhanceplné tuku. Nenechtesi zkazit milované „dětské jídlo“a připravte si domácí rybí prsty zkvalitních surovin. Možná budete překvapení, jak jsou tyz candáta dobré!

Ingredience:
500 g filet candáta
2 vejce
1 citron
hladká mouka na obalení
strouhanka na obalení
lžička sušené pažitky
lžička sušeného tymiánu
sůl
olej
 

Postup
1. Omytou rybu nakrájejte na špalíčky, osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte 10 minut odpočívat v chladu. 2. Špalíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s bylinkami. 3. Smažte dozlatova na rozpáleném oleji.4.Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz