Štamgast & Gurmán

Slaná bramborová buchta

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Máte-li chuť na něco malého – třeba na nějaký koláč, ale spíš „naslano“ – máme pro vás tip! Nechte se inspirovat regionálním receptem na bramborovou buchtu s mákem, které se na Rokycansku říká hluchec, ale známá je i pod názvy báč, bacan, kocmoud, kucmoch, táč nebo toč. Tradiční recept našich babiček je jako vždy snadný a v téhle jednoduchosti je krása i plno chuti. Mák je navíc velmi zdravý, i když pohříchu nedoceněný. Obsahuje spoustu vitaminů a minerálů, zejména vápníku.

Ingredience:
500 g hrubé mouky
500 ml mléka
2 vejce
5 dkg droždí
4 střední brambory vařené ve slupce
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku
3 lžíce majoránky
2 lžíce máku
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Do mléka rozdrobte droždí, přidejte sůl, pepř, majoránku, česnek a sádlo. 2. Nastrouhejte brambory a přidejte je společně s moukou do směsi. 3. Připravené těsto vlijte do formy vymazané sádlem a nechte alespoň 20 minut odpočívat. 4. Posypte mákem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C dozlatova.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz