Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Studená okurková polévka

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
4 salátové okurky

750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

150 g čerstvého kozího sýra

150 g sýra s modrou plísní

1 citron

čerstvá bazalka

sůl

pepř
 

Postup
Pokud máte pocit, že polévky k létu nepatří, nezapomínejte, že tělu dodávají důležité látky, tekutiny i potřebnou energii. Většina z nich je navíc velmi jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií. Takže jsou na letní oběd jako dělané. Studené polévky jsou oblíbené v zemích s tropickými teplotami, které se v posledních letech vyskytují i u nás. Proto je na čase obohatit váš polévkový repertoár zajímavým receptem, který nejen příjemně osvěží, ale také zasytí. Postup: 1. Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby. 2. Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě. 3. Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko. 4. Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte! 5. Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte. 6. V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz