Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hudba, farmářské trhy, Napoleon. Vše na Východní Moravě

Hudba, farmářské trhy, Napoleon. Vše na Východní Moravě

16. 9. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA - Spoustu nabídek pro volné chvíle v následujících dnech připravila Východní Morava, region s kouzlem rozmanitosti.

O zážitcích z cestování s batohem na zádech napříč Střední Amerikou bude přednáška, která se uskuteční ve středu 18. září v 16:30 v Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku. Navštívit ji bude možné v městské knihovně na zámku.

Ve čtvrtek 19. září zve Muzeum luhačovického Zálesí v Luhačovicích na přednášku s promítáním a živými ukázkami s názvem Impresionismus a móda. Nabídne zprávy z výstavy v pařížském Musée d´Orsay a ještě něco navíc. Začátek je v 19 hodin.

Do T-klubu v Rožnově pod Radhoštěm zamíří ve čtvrtek Jiří Černý se svým pořadem Rockování. Jeden z nejrespektovanějších hudebních publicistů bude povídat o hudbě, politice, zajímavých lidech, odpovídat na dotazy a hrát skladby na přání. To vše od 19 hodin. Vstupné stojí v předprodeji 100 Kč, na místě 120 Kč, studenti zaplatí 60 Kč. Předprodej probíhá v T-klubu a místním informačním středisku.

V pátek 20. září se uskuteční na náměstí v centru Valašského Meziříčí tradiční farmářské trhy. Nabídnou opět sezónní produkci od regionálních pěstitelů a výrobců.

Farmářské trhy zažijí i Vizovice a to v sobotu 21. září od 9 do 12 hodin na Masarykově náměstí. Také zde budou čekan na návštěvníky produkty od pěstitelů a chovatelů z okolí.

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm v sobotu zažije 11. ročník memoriálu olympijského vítěze Emila Zátopka. Běh v celkové délce 22,3 kilometru startuje v 11 hodin před Technickým muzeem v Kopřivnici. Trasa vede přes Štramberk – Ženklavu – Veřovice – sedlo nad pramenem Jiřinky do rožnovského skanzenu. Doběh účastníků je plánován mezi 12:10 a 14 hodin. „Slavnostní vyhlášení vítězů, včetně předání cen, proběhne za účasti paní Dany Zátopkové a členů Českého klubu olympioniků v rámci kulturního programu od 14 hodin v areálu Dřevěného městečka muzea. Od 15 hodin přijde na řadu koncert folklorního souboru Javořina z Rožnova pod Radhoštěm. Vstupné do areálu Dřevěného městečka je během této akce zdarma,“ sdělil Jindřich Ondruš, ředitel muzea.

Zámek v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku se v sobotu vrátí do napoleonských časů. Akce s názvem Napoleonské slavnosti začne ve 14 hodin. „Připomeneme si dvacet let činnosti Asociace 8. historického pluku francouzské řadové pěchoty,“ uvedli pořadatelé. Vstupenky jsou v předprodeji v informačním centru na zámku v ceně 40 a 20 Kč.

V Redutě v Uherském Hradišti pořádají II. slovácký košt slivovice. Ochutnávat se začne ve 14 hodin.

Neděli 22. září bude možné prožít v prostředí lázeňských Luhačovic. Vrcholem návštěvy může být Kolonádní koncert, který začne v 15 hodin. Vystoupí v něm smíšený pěvecký sbor Janáček.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Východní Morava
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz