Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Týden kávy Brno 2013. Které další kavárny se přidají?

Týden kávy Brno 2013. Které další kavárny se přidají?

17. 9. 2013 - BRNO - Letos již potřetí bude Brno hostovat festival Týden kávy, který je oslavou kávy, kávové kultury a vůbec kavárenské tradice jihomoravské metropole. Týden kávy startuje 1. října – na mezinárodní den kávy – a bude probíhat celých sedm dní! Také se těšíte tak jako my?

Teď už víme, že letošního Týdne kávy se účastní 66 brněnských kaváren a 6 obchodů s kávou. Mapa kavárenského brna pro rok 2013 je tedy kompletní a od dnešního dne je zdarma k dostání ve všech zůčastněných kavárnách a obchodech s kávou. V dnešní čtvrté sérii si podrobněji představíme další z nich. Tady jsou:

Ani Kafec (Veveří 10) na mapě rozhodně nebude chybět!

Nekuřácký Kafec nabízí každý den až do 12:00 snídaně, které si máte možnost sestavit přímo dle svých chutí a hladu zaškrtáváním položek na jednom ze čtyř různých menu. Vybrat si můžete třeba wafle na mnoho způsobů, které jsou místní specialitou. Kávu zde nabízí na dvou espresso mlýncích. Na jednom z nich střídají čerstvě pražené kávy z různých pražíren jako jsou La Boheme Café, Gill´s Coffee, Coffee Source, Doubleshot, Káva Malena a další. Můžete zde ochutnat i výběrovou kávu připravenou alternativními medodami french press, chemex, dripper V 60, aeropress, vacuum pot.. Kafec si peče také vlastní domácí dezerty, které rozhodně stojí za to ochutnat.

 

S účastí Coffee Savoy na Jakubském náměstí můžete rovněž počítat.

Prvorepubliková kavárna, jejíž interiér navrhl architekt Jindřich Kumpošt už v roce 1929, má kapacitu cca 200 míst ve vnitřních prostorách. Kromě ochutnání kávy značky Manuel se zde můžete i najíst, ve všední dny třeba v rámci menu. Pravidelně si sem můžete zajít zatancovat – swing, tango nebo salsu.

Na kavárenské mapě 2013 nebude chybět ani Květinová kavárna Franck s adresou Grohova 20!

V této nové kavárně si můžete vychutnat kávu (ale i čaje) značky Carraro, koláče, paniny, chlebíčky či limonády. Prostory kavárny jsou rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou část.

Po loňském ročníku se můžete opět těšit na Café TeeVee na Běhounské 18 (Jakubské náměstí).

Nekuřácká kavárna v centru města se nachází v prostorách porevoluční Café Blau. Ke kávě italské značky Carraro Vám zde naservírují křehký domácí koláček s tvarohem. Milovníci vína si zde vyberou ze stáčených i lahvových jihomoravských vín. Snídaně, štrúdlové středy, panini či dezerty potěší Vaše chuťové buňky. V interiéru kavárny samozřejmě najdete nejednu retro televizi.

Poprvé letos představujeme také Gimmi Cafe s adresou Slovanské náměstí 1.

V této nekuřácké kavárně podávají snídaně po celý den. K čerstvě pražené kávě Penerini (možno vzít i s sebou) si můžete přečíst čerstvé noviny, popíjet sezónní domácí limonády, nebo si pochutnat na rovněž sezónních dezertech a polévkách.

Caffé del Saggio – kavárna a pražírna na ulici Helceletova 2 na mapě rozhodně nebude scházet!

"Nechte se okouzlit atmosférou 30. let a zažijte výjimečné chvíle s čerstvě praženou kávou. V naší nabídce naleznete jednodruhové kávy, speciální kávy i kávové směsi, moravská vína a domácí sladké i sladké dobroty k zakousnutí.

Zemanova kavárna a cukrárna na Josefské 4 je sice letošní novinkou na mapě, nováček ale rozhodně není!

Kavárna byla založena rodinou Sedláčkových v roce 1936 a byla dlouhou dobu známa jako Cukrárna a kavárna U Sedláčka. V současné době se jedná o jedinou kavárnu a cukrárnu v Brně, ve které se dochovala velká část původních interiérů. Kavárna od svého vzniku nikdy nepřestala sloužit své původní funkci a tento rok „kroutí“ už svoji sedmdesátou sedmou sezónu.

Dnes představujeme také kavárnu fa.zóna na adrese Kolaříkova 1 v Brně-Řečkovicích.

V nabídce najdete celou řadu nealkoholických nápojů, včetně džusů, limonád, točené kofoly a horkých nápojů (káva značky Alfredo Primus Omnium, čaje značky Eilles, horká čokoláda a horké ovocné nápoje), zákusky a pro mlsné jazýčky panini nebo palačinky s horkým ovocem. Pro Vaše ratoletsi je zde připraven dětský koutek.

Další stálicí na letošní mapě kaváren je Aurum – caffe na Palackého třídě 124 (v druhém patře Nového Semilassa)!

V kavárně s oddělenými prostory pro kuřáky můžete posnídat po celý den, popřípadě si dát panini, toasty, dezerty, zmrzlinu apod. Kávu zde nabízí italskou značku Tonino Lamborghini a na výběr máte i vína z Jižní Moravy.

Pořadatelé festivalu Týden kávy Brno 2013: Kulturárium o. s., Klub znalců kávy

Autor: Kávové listy

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz