Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatováclavské slavnosti v Napajedlích

Svatováclavské slavnosti v Napajedlích

18. 9. 2013 - NAPAJEDLA - Již počtrnácté přivítají Napajedla Svatého Václava, který každoročně projíždí městem se svou družinou. Letos oslavy připadají přímo na den Svatého Václava 28. září.

Celodenní akci bude doprovázet bohatý program pro děti i dospělé. Těšit se můžete na ukázku středověkého života, zbraní, střelbu z luků a kuší, historické tance, soutěže, šermíře, kejklíře a mnoho dalšího.

Dobový program zahájí místostarosta města Zbyněk Ohnoutek ve 13 hodin uvítáním Knížete Václava na kostelních schodech, na které naváže vystoupení Cimbálové muziky Stanislava Gabriela, Loutkový soubor Klubíčko s pohádkou „Sněhurka“ a Divadelní soubor Zdeňka Štěpánka s pouličním představením „Zbojnická láska“. Nebude chybět kostýmovaná mše v kostele sv. Bartoloměje na počest sv. Václava a na poděkování za ochranu země. Za kostelem bude umístěna dobová střelnice a stanoviště s úkoly pro děti nazvané „Život ve středověku“, na kterou volně naváže hlavní program v prostoru Nového Kláštera, ve kterém uvidíte šermíře, tanečníky, kejklíře, hudebníky a další vystoupení historického rázu. Největší atrakce dne, pochodňový průvod v čele s knížetem Václavem, se odtud vydá do centra města.

Čeká vás ale také bohatý doprovodný program. Už od 8 hodin můžete navštívit tradiční Farmářský a řemeslný trh, na který budou volně navazovat malé Slavnosti vína od 13 hodin. Od 10 hodin bude zpřístupněn kostel sv. Bartoloměje a Muzeum Napajedla k prohlídkám a od 13 hodin radniční věž k vyhlídkám na město. Všemi památkami vás provedou kostýmovaní průvodci.

Nově se můžete těšit na půlhodinové okružní plavby lodí po řece Moravě za zvýhodněnou cenu.

Od 10 do 15 hodin bude také zpřístupněn Hřebčín k exkurzím s doprovodným programem jako jízda na ponících a koních, jízdy kočárem a přehlídky plemeníků

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Informační centrum Napajedla
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz