Štamgast & Gurmán

Tomatová polévka s těstovinami

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
1 cibule

2 mrkve

2 stroužky česneku

200 ml smetany ke šlehání (33 %)

2× 400 g krájených rajčat v plechovce

1 lžička cukru krupice

2 lžíce rajčatového pyré

500 ml zeleninového vývaru

200 g oblíbených menších těstovin

hrst sekané petrželové natě

slunečnicový olej

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví. 2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem. 3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím si také uvařte těstoviny dle návodu na obalu. 4. Polévku rozmixujte, přidejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou. TIP! Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat o něco jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz