Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V Prazdroji přivítali 171tisícího návštěvníka na oslavu 171 let od uvaření první várky Pilsner Urquell

V Prazdroji přivítali 171tisícího návštěvníka na oslavu 171 let od uvaření první várky Pilsner Urquell

19. 9. 2013 - V plzeňském pivovaru oslaví 5. října na Pilsner Festu 171 let od uvaření první várky zlatého ležáku Pilsner Urquell. Na počest tohoto výročí byl přivítán a oceněn 171tisící návštěvník, který letos prošel některou z prohlídkových tras a okruhů v pivovaru.

Stal se jím dnes pan Fundukidis Sterios, který se narodil v Čechách řeckým rodičům, nyní ale žije v Řecku. Všechny pivovary Plzeňského Prazdroje jsou tradičně vyhledávanými cíli, jejichž prohlídky navštíví sta tisíce návštěvníků ročně.


Pan Sterios přijel do Plzně z Řecka, nicméně překvapil svou plynnou češtinou bez jakéhokoliv náznaku přízvuku. Narodil se a velkou část života totiž prožil v Čechách. Na návštěvu pivovaru se velice těšil a po vyhlášení jako 171tisící návštěvník dodal: „V Soluni mám českou restauraci, která se jmenuje Lokál, a čepuji tam samozřejmě pivo Pilsner Urquell. Být jubilejním návštěvníkem, to je opravdu příjemný pocit. Na prohlídce jsem již v minulosti byl, a protože jsem milovník plzeňského piva a prohlídka se mi velmi líbila, přivezl jsem tentokrát i své přátele. Pokud by to jen trochu šlo, rád bych se sem na začátku října vrátil i na Pilsner Fest.“

Jubilejního návštěvníka přivítali zaměstnanci Plzeňského Prazdroje v Návštěvnickém centru poté, co si pan Sterios zakoupil vstupenku na prohlídku. Z jejich rukou také převzal dárky. Velkou radost mu udělal pětilitrový soudek piva Pilsner Urquell a dárkový poukaz do prodejny na nádvoří pivovaru.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz