25. 9. 2013 – LITOMĚŘICE – První ročník gastronomického festivalu se bude konat 25. - 27. 10. 2013, v areálu výstaviště Zahrada Čech, Litoměřice. Všem milovníkům dobrého jídla a pití přinese gurmánské a gurmetské zážitky. Servírovat se bude exotický hmyz i prvorepublikové klasiky.
V prostorách Zahrady Čech v Litoměřicích se budou podávat výtečné delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru a to jak v pavilonech, tak pod širým nebem. Jednotlivé restaurace, bary u této příležitosti připraví vybrané speciality zdůrazňující filozofii svého podniku.
Jsou věci, které si prostě nesmíte nechat ujít. Jednou z nich je hmyzí show v podání Milana Václavíka, molekulární kuchyně tomu jde hned v patách. Škola vaření je sice úplně z jiného soudku, ale vždycky stojí za to se inspirovat. A v kuchyni se fantazii meze nekladou, což znamená, že vždycky se můžeme něco přiučit. Ve škole vaření budou šéfkuchaři připravovat speciality z ryb, zvěřiny a sladkostí.
Pokud tajně toužíte cestovat v čase a vrátit se do dob první republiky. Jste na správné adrese. Kostýmy pro tentokrát nechte doma a vydejte se na gastronomické dobrodružství. Retro vaření představí Kristina Šemberová a retro míchané nápoje v zas Martina Baťhy.
Přední šéfkuchaři vybraných restaurací – Zdeněk Pohlreich, Radek Šubrt, Robert Zatloukal a další předvedou návštěvníkům jak vařit z ryze českých surovin. Všichni se pak utkají v Souboji kuchařů.
Barmanskou show okoření Karel Frýd, Top Gun – účastník reality show Big Brother.
Pro děti bude připravena soutěž – o nejhezčí vydlabanou dýni, škola vaření, malování na obličej, Airbrush tattoo – dočasné tetování, skákací hrad, body zorbing a další.
Na prvním ročníku nebude chybět bohatý doprovodný program, kde si na své přijdou nejenom vyznavači kvalitní gastronomie, ale i široká veřejnost včetně rodin s dětmi.
Již nyní se můžete zapojit do soutěží o hodnotné ceny např. zájezd od ČEDOKu.
Záštitu nad festivalem převzala Agrární komora ČR, starosta města Litoměřice Mgr. Ladislav Chlupáč a Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.