Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Originál 1869 na pražských Vinohradech obnovil bohatou tradici legendární hospody Kravín

Originál 1869 na pražských Vinohradech  obnovil bohatou tradici legendární hospody Kravín

24. 9. 2013 - PRAHA - Nově otevřená pivnice Originál 1869 navazuje na bohatou tradici legendární vinohradské hospody Kravín.

Náměstí Míru a jeho okolí na pražských Vinohradech se stává přirozeným centrem kvalitních gastronomických služeb a společenského života. Vstupte s námi do restaurace Originál 1869 Kravín na rohu ulice Rumunská a náměstí Míru. Nové, stylové prostředí osloví široké spektrum hostů. Dobře se zde budou cítit jak mladí, tak i ti zkušenější znalci dobrého piva a jídla. Atmosféra a architektonické pojetí restaurace ilustruje tradiční výrobu českého piva ze základních pivovarských surovin: českého chmele, ječmene a vody. Interiérové řešení klade důraz na vytvoření klasického, tradičního prostředí pivnic s moderními prvky. Základem je masivní dřevěný nábytek, lavice a obložení stěn a nechybí ani stylizované logo značky Gambrinus na opěradlech židlí či stěnách pivnice. Velká prosklená okna umožňují pozorovat ruch ulice v klidu s půllitrem piva v ruce.

Originální řešení interiéru pochází z dílny architekta Davida Marka, který o tomto konceptu značky Gambrinus říká: Nejde ani tak o originalitu, protože host restaurace je spíše konzervativní, výstřelků se dosti bojí. Bavilo nás umístit vypalované logo „G“ na záda židle, hrát si s motivy loga na desce stolu či na baru. A samozřejmě pracovat s umístěním a nasvícením dekorativní grafiky – zlatých lánů s obilím.“


Originál 1869 Kravín nabízí svým hostům zaručeně čerstvý Gambrinus Originál 10° čepovaný přímo z pivních tanků. Jeden z tanků je umístěn přímo pod výčepem a hosté mohou kritickým zrakem kontrolovat nejen teplotu piva, ale i dovednost a zručnost práce výčepního. Přímo naproti výčepu je totiž stůl pro pivo „na stojáka“, kde se jen tak letmo zastaví na jedno či dvě opravdoví znalci piva. Další značky čepovaných piv jsou ležák Gambrinus Nefiltrovaný, pšeničný speciál Fénix a pro milovníky tmavých piv Velkopopovický Kozel Černý.

Na jídelníčku najdou hosté moderní českou kuchyni. Jídelníček je sestavený z prověřených a osvědčených jídel na základě dlouholeté zkušenosti majitelů v gastronomii. Opravdovou specialitu představují pokrmy z hovězího masa ze speciálních chovů ve švýcarských Alpách. Otevřeno je denně a nechybí polední menu za velmi příznivou cenu. Kapacita restaurace je 130 míst a před restaurací se mohou hosté posadit i do letní zahrádky.

„U piva čepovaného přímo z pivních tanků má host jistotu, že dostává pivo čerstvé, v té nejvyšší kvalitě, tak jak jsme jej v pivovaru uvařili,“ říká obchodní sládek Václav Berka a dodává: „Když se k tomu přidá dovednost a zkušenosti výčepního z vinohradského Kravína, pak si zde pivo skutečně vychutnáte.“

Restaurace Originál 1869 Kravín se hlásí nejen svým názvem k legendární vinohradské hospodě Kravín, která se pyšní dlouhou a bohatou historií. Roku 1818 byl v původním zemědělskému dvorci s kravíny na Vinohradech (odtud název) zřízen hostinec. Kravín vznikl původně jako zájezdní hostinec pro trhovce, ale později se z něj stal vyhledávaný výletní hostinec. Mezi hostinské, kteří čepovali pivo v Kravíně, patřil i legendární Josef Truneček. Kravín si Pražané velice oblíbili jako příjemný hostinec s vyhlášeným pivem. Mezi pravidelnými hosty byste našli mnoho významných Čechů: skladatel Antonín Dvořák či spisovatelé J. Kollár, Fr. Kollár, J. Šimanovský, Svatopluk Čech a další. Původní hostinec Kravín zanikl na konci 19. století. Nový restaurant V Kravíně byl zřízen v moderním domě na rohu Korunní a Budečské. Tento Kravín se stal oblíbenou a vyhledávanou hospodou Jaroslava Haška. I tento restaurant však v běhu dní zanikl. Zapadlou slávu Kravína nyní obnovila restaurace Originál 1869 Kravín na nedalekém náměstí Míru.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz