Autor receptu
Radka Nohejlová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Postup
Na másle osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nakonec i očistěnou nakrájenou řepu a bramboru, vše krátce orestujte a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud řepa i brambora zcela nezměknou. Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte do hladké konzistence. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Bramborovo-makové knedlíčky
Uvařené brambory nechte vystydnout a nastrouhejte je na jemném struhadle. Přidejte sůl, vejce, mouku a celý mák. Vše zpracujte v kompaktní těsto (je-li třeba, přidejte mouku).
Z hotového těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte ve vroucí, osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, budou hotové.
TIP: Při podávání můžete polévku podle chuti zakápnout zakysanou smetanou, nebo ještě lépe makovým olejem pro zvýraznění chuti máku.