Štamgast & Gurmán

Řepná polévka s bramborovo-makovými knedlíčky

Autor receptu
Radka Nohejlová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Řepa není jen salát ze školní jídelny. Využití této výborné zeleniny je velmi široké. Hodí se například do smoothie či polévek. Výsledná barva polévky je možná lehce netradiční, ale s makovým knedlíčkem je prostě výborná.

2 velké červené řepy
1 brambora
1/2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 l zeleninového vývaru

Knedlíčky
200 g vařených brambor
150 g hrubé mouky
sůl
1 vejce
3 lžíce celého máku
 

Postup
Na másle osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nakonec i očistěnou nakrájenou řepu a bramboru, vše krátce orestujte a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud řepa i brambora zcela nezměknou. Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte do hladké konzistence. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Bramborovo-makové knedlíčky Uvařené brambory nechte vystydnout a nastrouhejte je na jemném struhadle. Přidejte sůl, vejce, mouku a celý mák. Vše zpracujte v kompaktní těsto (je-li třeba, přidejte mouku). Z hotového těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte ve vroucí, osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, budou hotové. TIP: Při podávání můžete polévku podle chuti zakápnout zakysanou smetanou, nebo ještě lépe makovým olejem pro zvýraznění chuti máku.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz