28. 9. 2013 – Dnes slavíme patrona naší země, svatého Václava. Už jsme to jednou připomínali ve spojitosti se svatováclavskými slavnostmi, trhy a jarmarky. Dnes si ale přečtěte něco o Svatováclavském pivním speciálu.
Jedná se o spodně kvašené 21 % pivo s výraznou, ale jemnou hořkostí dosaženou použitím českých aromatických a hořkých odrůd chmelu. Je to velmi silné pivo s vysokým obsahem alkoholu, které zrálo v ležáckých sklepech pod dozorem sládků pivovaru Velké Březno více než 100 dní.
Díky zbytkovému neprokvašenému extraktu je toto sytě zlato-hnědé pivo charakteristické velmi vysokou plností a nasládlým dozníváním s alkoholovými tóny. Hodí se pro velmi speciální příležitosti.
Doporučuje se servírovat ve sklenicích max. 0,3l protože jeho obsah alkoholu se blíží běžným vínům.
Podívejte se, kde se Svatováclavské točí. A taky nezapomeňte pít s mírou. :)
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.