Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vánoční dárek, který v supermarketu neseženete

Vánoční dárek, který v supermarketu neseženete

1. 10. 2013 - Už zase. Vánoce. Nám všem nastává čas přemýšlení, čím co nejvíce potěšit své blízké. Nedělejte si s tím těžkou hlavu více než je nutné a zkuste jednoduchý, ale osvědčený a téměř všemi zbožňovaný přesladký recept - zkuste je potěšit luxusní čokoládou z malých rodinných firem. Ujistíte tak své blízké, že jste si dali právě s jejich dárkem práci.

Je pravda, že čokolády jsou plné obchody, regály v supermarketech se pod nimi jen prohýbají. Ale tak jako máme rádi kvalitní jídlo, protože je zbytečné jíst jídlo špatné, tak existují i druhy čokolády, které jsou jedinečné svou kvalitou a zdravým způsobem zpracování. Jejich základem jsou prvotřídní suroviny, v tomto případě jsou to kakaové boby. Pro čerstvou nechemickou zeleninu či ovoce si rádi zajdete na farmářský trh, pro skvělou čokoládu přijďte k nám. Život je zkrátka příliš krátký na nedobré věci.

Kvalitní čokoláda bude stimulovat činnost Vašeho mozku a příznivým způsobem zapůsobí na vnitřní orgány. Při její konzumaci nebudete vědět, co je bolest hlavy a blahodárně Vám uklidní Vaše pocuchané nervy. Kousek čokolády každý den Vám zajistí lepší náladu, pomůže Vám od frustrací, má blahodárný vliv na možnou přemíru vzteku. Komu se to někdy nestalo. A dámy, rozhodně po ní neztloustneme! Dánští odborníci vyzkoumali, že kvalitní čokoláda s vysokým podílem kakaa Vám může pomoci s hubnutím. Rychle zasytí a zažene chuť na další mlsání.

„Kvalitní hořká čokoláda nemá tak vysoký glykemický index jako ta běžně cenově dostupná. To znamená, že rapidně nezvyšuje krevní cukr v těle a nezvyšuje tak tvorbu inzulinu, který je zásadní pro ukládání a přeměnu sacharidů. Prvotřídní čokoláda obsahuje hořčík, železo, draslík, vápník a měď – tedy pro tělo důležité minerální látky. Je zdrojem nezbytných antioxidantů, jež bojují proti volným radikálům v našem organismu – tedy proti předčasnému stárnutí. A tyto antioxidanty jsou obsaženy zejména v tříslovinách kakaových bobů,“ řekla nám k příznivým účinkům kvalitní čokolády výživová poradkyně Ing. Kamila Svobodová.

Je více způsobů, jak věnovat Čokoládu. Můžete si vybrat, co se Vám bude nejlépe líbit a co mají nejvíce rádi Vaši blízcí. Můžete rodině věnovat jedinečný zážitek v podobě degustace čokolády, babičce zakoupit dárkový certifikát, opatřit různé druhy dárkově zabalených čokolád všemožných příchutí přátelům jen tak pro radost. V každém případě je potěšíte a o to nám všem hlavně jde.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: cokolada.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz