Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZÁMEK NAPAJEDLA OŽIJE JAZZOVÝM VEČEREM A GURMÁNSKÝM GRILOVÁNÍM

ZÁMEK NAPAJEDLA OŽIJE JAZZOVÝM VEČEREM A GURMÁNSKÝM GRILOVÁNÍM

11. 7. 2011 - NAPAJEDLA - Jazzová hudba rozezvučí ve čtvrtek 14. července historické sály ZÁMKU NAPAJEDLA. V zrcadlovém sálu se totiž uskuteční JAZZOVÝ VEČER, během něhož se svým koncertem vystoupí kapela BALKANSAMBEL ze Slovenska. Začátek je ve 20.00. Zábava v prostorách zámku a především v jeho zahradě propukne ale už v 16.00, kdy je naplánováno gurmánské grilování. Lidé budou moci uchutnávat a nakoupit si i domácí – zámecké speciality z Moravského kulinářského institutu. Od 22.00 začnou noční prohlídky historického sídla.

Koncert bude předzvěstí 12. ročníku festivalu CZ&SK HELLO JAZZ WEEKEND. Vstupné na koncert je 100 korun. „Balkansambel je osmičlenná hudební formace, která se rozhodla vyzvat na souboj všechny křivé rytmy a drkovaté manýry bálkánské lidové produkce. O zábavu tak bude jistě postaráno, na zámku se zatím podobný koncert nikdy nekonal,“ pozvala na jedinečnou událost manažerka zámku Petra Psotková. Tato jazzová kapela hraje od roku 2009 a už tehdy si dala za cíl, že roztancuje i ty, kteří o sobě tvrdí, že se neumí hýbat.¨

Jazzovému večeru bude na zámku, a především v zámeckém parku, předcházet gurmánské grilování. Na své si přijdou především milovníci dobrého jídla. K ochutnávce i prodeji budou připraveny také domácí – zámecké speciality z Moravského kulinářského institutu, který sídlí právě v napajedelském zámku a připravuje celou řadu zajímavých kurzů vaření.

Od 22.00 propukne na zámku noční prohlídka historických sálů, během níž se lidé dozví o historii panství. „O dalších zajímavostech pohovoří nejrůznější postavy, které se na zámku v historii vyskytovaly. Na cestě setmělými zámeckými pokoji narazíte i na nečekaná překvapení,“ prozradila manažerka zámku Petra Psotková. Noční prohlídky zámku se konají každý čtvrtek od 21.00, pouze tento čtvrtek začnou kvůli koncertu až o hodinu později. Vstupné pro dospělého je 90 korun, děti zaplatí 50 korun.

Vstupenky na koncert nebo rezervaci noční prohlídky si mohou zájemci objednávat na info@zameknapajedla.cz. Vstupenky na koncert jsou k dostání také v informačních centrech v okolí Napajedel. Lze si je zakoupit v Otrokovické Besedě v Otrokovicích, v infocentrech v Tlumačově a ve Vizovicích. Dále vstupenky prodává Městské informační a turistické středisko Zlín (budova radnice na nám. Míru) a Městské informační centrum Uherské Hradiště (Masarykovo nám. 21). Přímo v Napajedlích jsou vstupenky k dostání v zámecké kavárně v zámku a také v rekreačním středisku Pahrbek.

Během července a srpna je zámek otevřený každý den. Kromě prohlídky historických sálů si návštěvníci mohou prohlédnout unikátní 3D výstavu AFRIKA cestovatele Rudolfa Švaříčka, výstavu historických kočárků a panenek. Posedět mohou v zámecké kavárně. Každou neděli odpoledne se konají komponované programy pro dět. Více na www.zameknapajedla.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz