Štamgast & Gurmán

HOUBOVÝ KRÉM SE SÝROVO-ŠUNKOVÝMI KNEDLÍČKY

Autor receptu

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Doba přípravy:
40 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Ingredience na polévku:

• 400 g hub (hříbky, žampiony nebo podobné druhy hub)
• 1 cibule
• 50 g másla
• olej
• 2 lžíce hladké mouky
• 600 ml vývaru
• 250 ml 30% smetany
• sůl, pepř
• 1 lžička drceného kmínu
• hladkolistá petržel

Ingredience na knedlíčky:

• 1 šalotka
• 25 g másla
• 2 lžíce smetany
• 1 rohlík
• 1 vejce
• 50 g eidamu v celku
• 2 plátky šunky
• lžička nasekané petržele
• sůl, pepř
• muškátový oříšek
• 2 lžíce strouhanky

 

Postup
Houbový krém s knedlíčky? Že jste ještě tuto kombinaci nevyzkoušeli? Teď je ta správná chvíle. Houbové aroma a kuřecí vývar k sobě perfektně ladí. Sýrovo-šunkové knedlíčky jsou pak pomyslnou třešinkou polévky. 1. Houby očistěte a nakrájejte na čtvrtky. 2. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Nechte ji zesklovatět na rozpuštěném másle, do kterého vmíchejte trochu oleje. 3. Do hrnce přidejte houby, kmín a vše orestujte. 4. Zaprašte houby moukou, promíchejte a po chvilce vlijte do hrnce vývar. 5. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut. Poté vše rozmixujte. 6. Do rozmixované polévky přidejte smetanu a ještě 10 minut provařte. 7. Vmíchejte nasekanou petržel. 8. Připravte knedlíčky: šalotku oloupejte, nasekejte nadrobno a osmahněte na rozpuštěném másle. 9. Rohlík nakrájejte nadrobno a zalijte ho smetanou a rozšlehaným vejcem. 10. Nastrouhejte sýr a šunku nakrájejte na malé kousky. Vše vmíchejte k rohlíku. 11. Osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte nasekanou petržel. 12. Vmíchejte strouhanku a nechte těsto pár minut odstát. V případě potřeby jej můžete naředit smetanou, nebo zahustit další strouhankou. 13. Z těsta tvarujte knedlíčky a ty 3–5 minut provařte ve vroucí vodě. Poté je podávejte v krémové polévce.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz