Autor receptu
Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4
Doba přípravy:
40 minut
Postup
Houbový krém s knedlíčky? Že jste ještě tuto kombinaci nevyzkoušeli? Teď je ta správná chvíle. Houbové aroma a kuřecí vývar k sobě perfektně ladí. Sýrovo-šunkové knedlíčky jsou pak pomyslnou třešinkou polévky.
1. Houby očistěte a nakrájejte na čtvrtky.
2. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Nechte ji zesklovatět na rozpuštěném másle, do kterého vmíchejte trochu oleje.
3. Do hrnce přidejte houby, kmín a vše orestujte.
4. Zaprašte houby moukou, promíchejte a po chvilce vlijte do hrnce vývar.
5. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut. Poté vše rozmixujte.
6. Do rozmixované polévky přidejte smetanu a ještě 10 minut provařte.
7. Vmíchejte nasekanou petržel.
8. Připravte knedlíčky: šalotku oloupejte, nasekejte nadrobno a osmahněte na rozpuštěném másle.
9. Rohlík nakrájejte nadrobno a zalijte ho smetanou a rozšlehaným vejcem.
10. Nastrouhejte sýr a šunku nakrájejte na malé kousky. Vše vmíchejte k rohlíku.
11. Osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte nasekanou petržel.
12. Vmíchejte strouhanku a nechte těsto pár minut odstát. V případě potřeby jej můžete naředit smetanou, nebo zahustit další strouhankou.
13. Z těsta tvarujte knedlíčky a ty 3–5 minut provařte ve vroucí vodě. Poté je podávejte v krémové polévce.