Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

5. Burčákfest 2013 začíná již zítra

5. Burčákfest 2013 začíná již zítra

4. 10. 2013 – KLIMKOVICE – Mezi již tradiční akce podzimu můžeme bez zaváhání zařadit Burčákfest. Ten se koná v sobotu 5. října od 9 hodin před klimkovickým zámkem. Sami organizátoři pak návštěvníky zvou slovy: “Když na burčák, tak do Klimkovic!”

Všechny návštěvníky čeká nejen výborný burčák z domácích vinic, ale také zába v podobě kulturního programu, který připravili organizátoři Burčákfestu. Odpoledne, od 16 do 20 hod. můžete strávit s historickým folkem. Dobová hudba bude hrát soubor CALATA.

Děti se taky nudit nebudou. Program pro nejmenší zajistí Centrum volného času MOZAIKA, které přijete s cirkusem. U čeho se ani dospělí nudit nebudou je žonglování s míčky, točení s talíři, házení kužely a také holandské biliáry.

Když vám vyhládne, neváhejte a ochutejte gastronomické speciality jako bramboráky nebo počenou kýtu.

Co je burčák?

Jistě každý zná burčák, není však na škodu si burčákoznalosti zopakovat, rozšířit či prohloubit. Burčák je ještě nehotové víno, které má méně alkoholu, příjemnou nasládlou chuť, bublinky i spoustu kvasinek. Obsah alkoholu je zpravidla 1 - 7 % a vyrábí se z bílých i modrých hroznů.

Bílý burčák má světle až tmavě žlutou barvu s mírným kvasničným zákalem. Na dně a na stěnách nádoby se může vyskytnout jemná usazenina.

Červený burčák má světle rubínovou až tmavě červenou barvu a není čirý, ale je s mírným zákalem kvasinek.

Burčák obsahuje významné množství vitamínů, minerálních látek, stopových prvků, přírodní hroznový a ovocný cukr.

Říká se, že občasné pročištění organismu pravým moravským burčákem je nejlepší, co můžeme pro své zdraví udělat.

Nalijme si tedy sklenku lehce kalného burčáku. V tomto období je to příjemné potěšení a řekněme, že i “zdravotní prevence”.

Program


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: www.calata.cz, www.vinnysklep-klimkovice.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz