11. 10. 2013 - PRAHA - Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou řadu produktů Knorr Essence vyvinutou pro profesionální kuchaře. Nová produktová řada zahrnuje tři nové Essence – Knorr Essence kuřecí bujón, Knorr Essence hovězí bujón a Knorr Essence zeleninový bujón. Knorr Essence jsou tradičně používanou ingrediencí v kuchyni v nové moderní formě vyvinuté pro profesionály. Produkty přidávají pokrmům plnou masovou nebo zeleninovou chuť. RECEPTY UVNITŘ!
Knorr Essence jsou určeny k doladění chuti pokrmu, který byl vytvořen kuchařem (kuchař na jídle zanechal svůj originální podpis), aniž by došlo ke znehodnocení pokrmu např. přesolením v případě jiného způsobu dochucení. Stanou se tak základním stavebním kamenem všech skvělých polévek, omáček, šťáv, marinád a dalších jídel. Hlavními přednostmi nově uváděné řady Knorr Essence je autentická chuť masa nebo zeleniny, tekutý formát pro jednoduché splynutí s pokrmem a všestranné a velmi univerzální použití (v kroku 3) pro mnoho typů aplikací v teplé i studené kuchyni.
Produkty řady Knorr Essence jsou bez přidaného glutamátu, konzervantů a bez přidaných umělých barviv. Balení: 1L plastová láhev, průhledná, flip-top uzávěr.
– skvělá kuřecí chuť a všestranné použití např. na kuřecí směs – soté, pečené kuře se šťávou / kuře na paprice, rizoto s kuřecím masem, kuřecí majonézu do sendviče a mnoho dalších jídel.
– silná hovězí chuť a všestranné použití např. na dušené/brasírované hovězí maso, polévky – cibulačku, minutkové šťávy, marinování (vepřový i hovězí steak) před i po a mnoho dalších jídel.
– skvělá chuť kořenové zeleniny a všestranné použití např. na přílohovou zeleninu – sezónní zeleninu, zeleninové krémové polévky – dýňové/ bramboračky, zeleninové pyré – kořenovou zeleninu, celer/brambory/pastiňák, zeleninový karbanátek (kapustové karbanátky) a mnoho dalších jídel.
Nová řada produktů Knorr Essence je součástí pokračující inovace kompletní produktové řady Knorr, která vychází z rozsáhlého průzkumu trhu a reaguje na zjištěné potřeby jak profesionálních kuchařů, tak jejich zákazníků a spotřebitelů. Ti požadují jednak lepší a vyváženou chuť, recepty odpovídající zásadám pestré vyvážené stravy (nutričně vyvážené recepty), kvalitnější přírodní ingredience, nahrazení umělých přísad přírodními, snížení obsahu soli a glutamátu výměnou za bylinky a koření a zároveň udržení efektivity a ziskovosti kuchyňského provozu.
Názorné video o všestranném použití Knorr Essence v profesionální kuchyni můžete shlédnout zde.
RECEPTY, které z nových Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:
Suroviny:
Postup: V hrnci se silným dnem rozehřejte Ramu Culinesse Profi a zpěňte na ní cibulku. Vsypte pokrájenou oloupanou dýni a mrkev, asi 5 minut opékejte a zalijte základním vývarem připraveným z Knorr Essence. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte rostlinný krém, osolte, opepřete, přidejte trochu muškátu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.
Tip: Polévku můžeme doplnit o pár kapek dýňového oleje a posypat opraženými dýňovými semínky.
Suroviny:
Postup: Krůtí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme v lednici odležet. Mezitím si očistíme zeleninu, omyjeme a nakrájíme na delší nudle, cibuli na měsíčky, žampiony na čtvrtky. Na rozpáléném oleji opečeme maso do zlatova ze všech stran. Opečené maso vyjmeme, na výpeku z masa a oleje orestujeme cibuli, papriky, žampiony a pórek. Do pánve k zelenině přidáme zpět maso, přidáme kuřecí Essenci, trochu vody dle požadované konzistence šťávy a krátce podusíme společně do měkka.
Tip: Vhodnou přílohu k soté je paraboild rýže.
Suroviny:
Postup: Přivedeme k varu vodu, přidáme Knorr Essenci hovězí bujón a necháme odstát. Nakrájíme na plátky hovězí maso a marinujeme v Knorr Delikat Koření na maso. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony na čtvrtky a orestujeme s Rama Culinesse. Přidáme rajčatový protlak, hořčici, Primerbu a opékáme dohromady. Přidáme Knorr Essenci hovězí bujón a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, přidáme rostlinný krém Rama 15%, krátce podusíme a finálně dochutíme. Opečeme hovězí nudličky na tuku Rama Culinesse a vmícháme do směsi. Stroganov posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s typickou přílohou – bramborovými hranolkami, případně posypané orestovanými nudličkami kyselých okurek.
Suroviny:
Postup:
Kuřecí prsa očistíme, osolíme, potřeme olivovým olejem a na grilu nebo na grilovací pánvi ogrilujme z obou stran, dáme dopéct do konvektomatu nebo pod salamandr. Do majonézy zamícháme Knorr Essenci a dáme do lednice. Slaninu vložíme pod gril vypéct do křupava. Na opečená kuřecí prsa položíme plátky slaniny a sýra a necháme zapéct. Ciabattu prokrojíme, na sucho otoustujeme a obě strany ciabatty natřeme ochucenou majonézou. Na spodní díl vložíme listy salátu, plátky rajčat a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Pak položíme zapečené kuřecí prso se slaninou a sýrem. Vrch poklademe plátky avokáda a přiklopíme.
Tip na přílohu: domací hranolky nebo čerstvý zeleninový salát.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.