Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Více než 200 restaurací a škol po celé ČR se postaví hladu

Více než 200 restaurací a škol po celé ČR se postaví hladu

11. 10. 2013 – ČR/ZLÍN – Naše posvícení upozorňuje na světový hlad. Podporou lokální spotřeby potravin, tak chce na problém upozornit a pomoci při jeho řešení. Naše posvícení proběhne názorně ve Světový den výživy.

Projekt Naše posvícení pořádá Rozvojovka – vzdělávací sekce organizace Člověk v tísni – v rámci mezinárodní kampaně Food righ now – Postavme se hladu. Cílem akce je podpořit lokální spotřebu potravin a pomoci při řešení problému světového hladu. Jídelny a restaurace zapojené do projektu budou proto v tento den podávat menu sestavené pouze z lokálních surovin. Budou se také promítat filmy spojené s tematikou hladu ve světě.

Univerzitní menza nabídne menu i veřejnosti

Jako jedna ze dvou vysokých škol v České republice se Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) zapojila do projektu Naše posvícení. Ve středu 16. října proto univerzitní menza nabídne strávníkům speciální obědové menu z lokálních surovin.

„16. října se bude v menze na Štefánikově ulici a v restauraci Univerzitního centra podávat k obědu slepičí vývar s nudlemi a moravský vrabec se zelím a bramborem. Od 10.30 až do 15.00 hodin se na jídlo můžou zastavit nejen studenti a zaměstnanci UTB, ale i veřejnost,“ uvádí ředitel Kolejí a menzy UTB Ing. Miroslav Procházka a pokračuje: „Věřím, že díky našemu zapojení do projektu přispějeme ke zvýšení povědomí o problematice hladu ve světě a ke snížení plýtvání jídlem.“

S prvotním nápadem připojit se k projektu Naše posvícení přišla studentka Fakulty multimediálních komunikací UTB Eva Gartnerová. „Jsem ráda, že se do projektu zapojí i naše menza a zrealizuje akci, která má smysl,” uvedla studentka.

Na Zlínsku se do akce zapojila ještě Restaurace Radniční sklípek v Kroměříži. Ze základních a středních škol se zapojilo na 13 institucí ze Zlínského kraje.

Seznam vše zapojených restaurací a škol najdete zde.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Eva Gartnerová, rozvojovka.cz; foto: rozvojovka.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz