Štamgast & Gurmán

KUŘECÍ ZÁVIN

Autor receptu

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Doba přípravy:
40 minut

Suroviny potřebné na přípravu
1 balení listového těsta
2 vejce
250 ml zakysané smetany
čerstvý tymián (1 snítka)
300 g kuřecího masa
200 g modrého sýra
1 hruška
50 g vlašských ořechů
sůl, pepř
olej
 

Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. 2. Kuřecí maso omyjte a osušte, osolte a opepřete. Poté ho nakrájejte na nudličky. 3. Kousky kuřete krátce osmahněte na rozpáleném oleji. 4. Nivu rozmačkejte dohladka a smíchejte se zakysanou smetanou. Vmíchejte 1 vejce. 5. Do sýrové směsi přidejte lístky tymiánu. 6. Listové těsto rozdělte na 2 části a vyválejte 2 tenké placky. 7. Každou placku potřete zakysanou smetanou s modrým sýrem a poklaďte kuřecím masem. 8. K masu přidejte na kostičky nakrájenou hrušku zbavenou jadřinců a vše zasypte nasekanými ořechy. 9. Náplň osolte, opepřete a zaviňte do těsta. 10. Záviny položte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. 11. Pečte dozlatova, asi 20 minut. Tip: Nakrájejte maso na drobné kousky a přeskočte tak krok jejich přípravy na pánvi.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz