Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mezinárodní den kuchařů v Praze

Mezinárodní den kuchařů v Praze

21. 10. 2013 - Mezinárodní den kuchařů se uskuteční dne 26. října 2013 od 10.00 do 18.00 hodin ve spodní části Václavského náměstí v Praze 1.

Mezinárodní den kuchařů jako svátek všech kuchařů, den gastronomie a solidarity slavili poprvé v roce 2005 v Jižní Africe. K jeho vzniku dala podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, celosvětové Asociace, která nyní sdružuje 97 členských států a přes 10 milionů členů, mimo jiné i Českou republiku. Tento den představuje možnost spojit  příležitost k setkání a zábavě všem příznivcům gastronomie a široké veřejnosti. Výsledkem jsou charitativní akce ve spojení se společenskými aktivitami a dobrým jídlem; v tento den se také zdůrazňuje problematika hladovění ve světě. Je to zároveň den, kdy vzdáváme hold rodinám kuchařů a kuchařům, kteří dělají čest své profesi.

Na této akci - gastronomického a kulturně společenského zaměření - budou prodávány speciality partnerů Asociace, restaurací z Prahy i mimo Prahu nejen na téma „Česká kuchyně“. Výtěžek z akce bude jako vždy věnován na charitativní účely.

01076-Miroslav_Kubec_prezident_Asociace_red_kucharu_a_cukraru_CR_DSCF0022.jpg

Obr. Prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR - Miroslav Kubec

Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravuje za podpory Magistrátu hlavního města Prahy a Městské části Praha 1, Městské části Praha 6, CzechTourism, portálu Kudy z nudy, ve spolupráci s Makro Cash&Carry ČR, FOS ČR a dalšími partnery již 7. ročník oslav Mezinárodního dne kuchařů – International Chefs  Day.

Záštitu nad akcí převzala paní Livia Klausová, Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1 a Marie Kousalíková, starostka MČ Praha 6 a Miroslav Kubec, Kontinentální ředitel Světové asociace kuchařských spolků pro Centrální Evropu.

Přijďte slavit a bavte se s námi!

Kromě pestré nabídky kulinářských dobrot od gastronomických společností, restaurací a hotelů pro Vás připravujeme i zajímavý doprovodný, nejen hudební program po celý den…

Všichni se mohou opět přihlásit do soutěže pro cukráře a milovníky sladkého – profesionály i amatéry bez rozdílu věku „Ochutnejte Českou republiku“, tentokrát na téma Příroda a ZOO.   Upečte dort a přineste ho na Václavské náměstí !!!

01076-MAKRO_filetovani_red_lososa.jpg

Obr. Filetování lososa

Profesionálové se utkají na podiu již potřetí v 4. MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa. Soutěž připravujeme ve spolupráci s velkoobchodní společností Makro Cash & Carry ČR; maskotem soutěže je lední medvěd Pražské ZOO.

Součástí akce bude i Den českých výrobků !

Slavnostní průvod v profesním oblečení (kuchař – cukrář) se uskuteční za podpory odborných škol - v 9.45 hodin od Stavovského divadla na Václavské náměstí.

Putovní pohár Mezinárodního dne kuchařů předá na závěr oslav prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec vyhodnoceným účastníkům.

PROGRAM:

 

10:00 - 10:30 Slavnostní zahájení - přivítání hostů,  hymna kuchařů „Kuchař je pán“

10:30 - 13:00 Vystoupení souborů Folklorního sdružení České republiky:

-         Hájíček

-         Kytice o.s.

-         Pracharanda

13:00 - 15:00 4. MAKRO Mistrovství  ČR ve filetování čerstvého lososa – soutěž profesionálů –   MAKRO Cash&Carry ČR s.r.o.

15:00 - 16:00      Slavnostní vyhlášení vítězů:

–     4. MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa – MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.

–     cukrářská soutěž  „Ochutnejte Českou republiku“, Fiala-Praha  s.r.o.

–     předání Putovního poháru Mezinárodního dne kuchařů AKC ČR

16:00 - 18:00 Kapela STRAHOV

18.00 Ukončení Oslav – hymna kuchařů „Kuchař je pán“

/změna programu vyhrazena/

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz