28. 10. 2013 - PRAHA - Vítězem 4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se dnes stal Martin Kempf, kuchař z restaurace KOGO Golf Resort Albatross z Vysokého Újezdu. Jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.
Martin Kempf se soutěže zúčastnil poprvé a zvítězil v čase 3 minuty 54 sekund a získal 76 bodů. Ke svému vítězství říká: „Na soutěž jsem se nijak nepřipravoval, ale s rybami pracuji díky svému povolání velmi často. Když jsem viděl minulý ročník, říkal jsem si, že mohu být lepší.“
Druhý nejlepší byl Jan Kvasnička z Kolkovny Karlštejn, který skončil v čase 6 minut 58 vteřin a získal 70 bodů. Třetí místo vybojoval Robert Burian z Restaurantu Olivier z Českých Budějovic, který dosáhl času 6 minut 52 sekund a získal 68 bodů.
Z lososů zpracovaných při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013 konalo.
Odborná porota hodnotila výkon 24 účastníků mistrovství z pohledu kvality filetu bez kosti a kůže (trim E*), výtěžnosti, kdy s, čistoty pracoviště a času. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.