Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013 zná vítěze

4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013 zná vítěze

28. 10. 2013 - PRAHA - Vítězem 4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se dnes stal Martin Kempf, kuchař z restaurace KOGO Golf Resort Albatross z Vysokého Újezdu. Jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.

Martin Kempf se soutěže zúčastnil poprvé a zvítězil v čase 3 minuty 54 sekund a získal 76 bodů. Ke svému vítězství říká: „Na soutěž jsem se nijak nepřipravoval, ale s rybami pracuji díky svému povolání velmi často. Když jsem viděl minulý ročník, říkal jsem si, že mohu být lepší.“

Druhý nejlepší byl Jan Kvasnička z Kolkovny Karlštejn, který skončil v čase 6 minut 58 vteřin a získal 70 bodů. Třetí místo vybojoval Robert Burian z Restaurantu Olivier z Českých Budějovic, který dosáhl času 6 minut 52 sekund a získal 68 bodů.

Z lososů zpracovaných při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013 konalo.

Odborná porota hodnotila výkon 24 účastníků mistrovství z pohledu kvality filetu bez kosti a kůže (trim E*), výtěžnosti, kdy s, čistoty pracoviště a času. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: MAKRO Carry&Cash
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz