Štamgast & Gurmán

Mrkvový krém

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy:
30 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Mrkvový krém chutná malým, stejně tak i dospělým a je hotový dřív, než bys řekl mrkvička!
Stačí doma najít pár mrkví, cibuli a bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravou polévku, která zahřeje a zasytí. Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu, u mrkve to však naštěstí tak úplně neplatí. Karotenoidy a lykopeny, přírodní antioxidanty, které se při vaření mrkve uvolňují, může tělo v této podobě přijímat mnohem efektivněji. Vařením se neztratí ani velké množství vlákniny, vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž jsou nejdůležitější právě betakaroteny.
Ingredience:
600 ml zeleninového vývaru
4 mrkve
1 malá petržel
½ stroužku česneku
1 malá brambora
1 malá cibule
200 ml smetany ke šlehání
hrst petrželové natě
slunečnicový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli. 2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petržel, chvíli restujte a přihoďte orestovaný česnek. 3. Zalijte vývarem a zhruba 15 minut vařte. Přilijte smetanu. 4. Vše dobře rozmixujte a ochuťte solí a pepřem. Podávejte s nasekanou petrželovou natí.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz