Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

DO UHERSKÉHO HRADIŠTĚ OPĚT ZAVÍTÁ SVATÝ MARTIN

DO UHERSKÉHO HRADIŠTĚ OPĚT ZAVÍTÁ SVATÝ MARTIN

1. 11. 2013 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Začátek jednoho z posledních týdnů letošního roku bude ve znamení oslav svátku svatého Martina. Na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti se v pondělí 11. 11. 2013 sejde se široká veřejnost, aby byla přítomna tradičnímu obřadu ŽEHNÁNÍ SVATOMARTINSKÉHO VÍNA.

Dopolední program začne už před jedenáctou hodinou vystoupením Pěveckého sboru Stojanova gymnázia Velehrad. Po slavnostním zahájení pozdraví všechny přítomné Svatý Martin na bílém koni v doprovodu krojované chasy. Krátkou scénkou bude připomenuta i starodávná Legenda o plášti, o který se Martin - ještě jako římský voják, podělil se žebrákem. Pak už bude mladé víno předáno panu faráři k aktu žehnání a svěcení. Z pódia zazní i písně o víně z repertoáru Old Stars Hradišťan.

Po slavnostním přípitku představitelů města a vinařů budou mít všichni, co se těší na první tekuté výsledky letošní sklizně, možnost jejich degustace ve vinném stanu na náměstí. O výběr nových vzorků z celé slovácké oblasti se postará vinařský odborník Petr Gallia.

Pořadatel akce Městské informační centrum Uherské Hradiště, součást Regionu Slovácko, připravuje letos ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu CzechTourism i mimořádný doprovodný program. V průběhu dne se široká veřejnost bude moci zapojit do tzv. oživlých obrazů z historie v rámci projektu Česko – země příběhů nebo se nechat vyfotit fotonautem na pozadí některého z našich zajímavých turistických cílů a potěšit svojí aktuální podobiznou i své přátele nebo rodinu.

Společně s degustací svatomartinských vzorků ve vinném stanu za tónů cimbálové muziky Kunovjané a možnosti rozmanitého občerstvení bude tak jedenáctý listopad svátkem nejenom pro (svaté) Martiny.

ŽEHNÁNÍ SVATOMARTINSKÉHO VÍNA podpořil Zlínský kraj, Vinařský fond České republiky, Městský úřad Uherské Hradiště, Televize Slovácko a několik dalších mediálních i organizačních partnerů.  Akce se koná pod záštitou Mgr. Františka Lukla, MPA, ministra pro místní rozvoj ČR.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Městské informační centrum Uherské Hradiště
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz