Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VEPŘOVÁ LÍČKA NA ZÁZVORU S BRAMBOROVÝMI PLACIČKAMI A PEČENOU ZELENINOU

Autor receptu
Radek Šubrt

Recept pro vás uvařil
Radek Šubrt

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Suroviny potřebné na přípravu
Suroviny na líčka:
1,5 kg očištěných vepřových líček
1 kg kořenové zeleniny
0,5 kg cibule
100 g rajčatového protlaku
200 g vepřového sádla
Divoké koření dle chuti
Bylinky přiměřeně
Sůl a pepř dle chuti
500 ml bílého vína
1 litr vepřového vývaru
100 g čerstvého zázvoru
100 g medu

Suroviny na bramborové placičky
1 kg vařených brambor
Snítka tymiánu
300 g polohrubé mouky
5 vajec
Sůl dle chuti
500 g vepřového sádla

Suroviny na pečenou zeleninu:
400 g červené a žluté mrkve
200 g řapíkatého celeru
200 g petržele kořen
200 g fenyklu
200 g červené řepy
1 lžíce římského kmínu
200 g hnědého cukru
100 ml olivového oleje
Sůl a pepř dle chuti
Tymián
 

Postup
Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu. Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava. Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky.Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě. Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz