Autor receptu
Radek Šubrt
Recept pro vás uvařil
Radek Šubrt
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4
Postup
Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.
Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky.Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě.
Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.