4. 11. 2013 – CHODOVÁ PLANÁ – Rodinný pivovar Chodovar nabízí milovníkům pivního moku, gastronomům a gurmánům relaxačně poznávací víkend. Již po desáté se o víkendu 22. – 24. listopadu 2013 v prostředí jednoho z nejstarších českých pivovarů mohou návštěvníci seznámit s historií a současností piva, procesem klasického způsobu vaření piva a technologií pivovaru, ochutnáte celou škálu klasických ležáků i speciálních piv nejen z Čech.
Pivovar Chodovar je pro svou jedinečnost a kvalitu produktu nositelem ochranné známky evropské unie »Chodské pivo®«. Pivní akademii® Chodovar pořádáme ve spolupráci s časopisem Pivo, Bier & Ale.
Rozmanitý program nabízí noční prohlídku sladovny pivovaru a ochutnávka ve skalním ležáckém sklepě, vaření vlastního piva a představení surovin pro výrobu piva s praktickou ukázkou speciálních druhů sladu. Pivní akademie® neopomene na vztah piva a gastronomie – jaké existují druhy piv, jak kombinovat pivo a určité druhy pokrmů, použití správného pivního skla a také správné čepování a poznávání chuťových vad piva. Včetně ukázek a ochutnávek domácích i světových druhů piv. Samozřejmostí je prohlídka pivovaru. Pravými pivními lázněmi® provede účastníky významný balneolog a „otec pivních lázní“ MUDr. Roman Vokatý.
Na slavnostní večeři, která proběhne v sobotu večer, bude servírováno Unikátní pivní menu. Několikachodová večeře, na které jsou podávána s použitím piva připravená jídla je doplněna průvodním slovem. K pokrmům jsou podávané vybrané pivní speciály přímo pivním sommelierem.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.