11. 11. 2013 - LUHAČOVICE - Přesně v 11 hodin a 11 minut se v Resortu Luhačovice vyklubalo na svět první letošní Svatomartinské víno. Jeho slavnostním otevřením jsou zahájeny Svatomartinské hody Resortu Luhačovice, které potrvají až do neděle.
Prvním letošním vínem, které se slavnostně otevíralo v Resortu Luhačovice, byl muškát moravský z Habánských sklepů ve Velkých Bílovicích. Jeho svěží chuť výborně reprezentuje mladá vína, která se od dnešního dne mohou podávat po celé republice. Pro letošní rok je známkou Svatomartinské certifikováno na 356 vín.
Obr. Svatomartinské víno z Habánských sklepů ve Velkých Bílovicích
Některé z nich najdete právě v Luhačovicích. Hotely Resortu ke Svatomartinským vínům navíc nabízí speciální menu s martinskými husami, které tu budou vonět až do konce týdne. Slavnostní zahájení Svatomartinských hodů Resortu Luhačovice proběhlo na hotelu Pohoda v Luhačovicích přesně v 11 hodin a 11 minut. Skleničkami s mladým vínem si tu přiťukli členové a partneři Resortu Luhačovice, ochutnat jej však můžete i vy.
Obr. Husa pečená na kmínu s červeným zelím a domácím bramborovým knedlíkem
„Na hotelech Resortu jsou do konce týdne připravena opravdu vybraná menu. Dnes jsme ochutnali husí kaldoun, Svatomartinskou husu a domácí švestkový koláč šéfkuchaře Jiřího Kudláčka. Na ostatních hotelech už chystají třeba pomalu pečenou husu s červenými jablíčky nebo filírovaná husí prsíčka se švestkovou omáčkou. Na každém hotelu navíc najdete jiná Svatomartinská vína,“ upřesňuje Roman Kašpar z Resortu Luhačovice.
Svatomartinské hody Resortu Luhačovice, které dnes slavnostně odstartovaly, budou v hotelech Resortu pokračovat až do neděle 17. 11. 2013. Menu je možné objednat předem nebo hodování spojit s příjemným wellness pobytem za zvýhodněné ceny.
Obr. Šéfkuchař hotelu Pohoda Jiří Kudláček a jeho Domácí švestkový koláč s drobenkou
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.