Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Káva s nejprestižnějším oceněním

Káva s nejprestižnějším oceněním

19. 11. 2013 - PRAHA - Na český trh dorazila káva s nejvyšším oceněním v kávovém průmyslu. Jedná se o výjimečnou a opravdu prestižní kávu, která při ochutnání pohladí chuťové buňky všem znalcům, kteří její výjimečnou chuť dokáží ocenit.

"Cup of Excellence (R)" je nejprestižnější ocenění udělované pro nejkvalitnější kávy z celého světa. Úroveň kontroly při této soutěži je bezkonkurenční v celém kávovém průmyslu. Všechny kávy oceněné "Cup of Excellence(R)" jsou během 3týdenní soutěže nejméně 5 krát ochutnány národními a mezinárodními porotci. V průběhu výběrového řízení této soutěže, se hodnotí a ochutnávají tisíce šálků, z nichž do dalšího kola postupují na základě kvality a specifických vlastností kávy jen ty nejlepší, barvitě líčí Dagmar Adlerová, zástupkyně SCA Morava s.r.o.

Takto výjimečné kávy s oceněním "Cup Of Excellence(R)" jsou následně prodávány na aukci, kde jejich ceny často vystoupají do extrémních částek. Poptávka po těchto oceněných kávách je obrovská i z toho důvodu, že se jedná o malé limitované edice plantážních káv, které si pořizují jak kávoví odborníci, gourmeti a milovníci kvalitní kávy, tak speciálně zaměřené coffee-shopy a kavárny, dodává Dagmar Adlerová.

Jednou z káv oceněných "Cup Of Excellence(R)" je i káva značky Café Majada z El Salvadoru. Jedná se o kávu odrůdy Bourbon Gourmet pěstovaná v oblasti Apaneca Ilamatepec / Chalchuapa, sopka Santa Ana, plantáž Santa Julia.

Jde o kávu z plantáží sopečného pohoří, které je nejlepší kávovou oblastí El Salvadoru, kde v harmonii s přírodou roste jedna z nejlepších káv - Arabica, odrůda Bourbon. Organické půdy na svazích sopek spolu s vynikajícím horským klimatem a lesy bohaté na flóru a faunu, s přispěním vydatných dešťových srážek, stromy stíněným sluncem a mikroklimatem dané nadmořské výšky, vytváří ojedinělé podmínky pro růst této pomalu zrající kávy.

V čem je výjimečnost takové kávy? Blíže vysvětluje pan Jiří Novák, jednatel společnosti.

"Pokud budeme dále hovořit konkrétně o naší kávě, kterou nabízíme na našem, ale i zahraničním trhu, tak jsou to tyto specifikace:

Veškerá káva je pěstována ve stínu stromů, kde zrno zraje pomaleji a je tedy i kvalitnější. Zralé plody jsou sbírány a tříděny ručně, aby se neponičily a bylo zaručeno, že všechny plody jsou stejně zralé. Následně jsou propírány čistou pramenitou vodou a pečlivě zpracovány a sušeny na slunci. Šálek této kávy je velice čistý, vyvážený a jemný, s vysokou přirozenou sladkostí. Má výrazné tělo a brilantní kyselost. Aroma této kávy je výrazné, vonící po třtině, chuť čokoládová až lehce karamelová. Spoustu lidí překvapí, jak lahodně může káva chutnat, dodává s úsměvem."

Ojedinělost je ale i v tom, že se jedná o limitovanou edici pouze 250 ks káv v dárkovém balení, s číslovaným certifikátem původu a logovaným espresso šálkem. Určitě vhodný dárek nejen pro vánoční čas.

Společnost Café Majada sídlící v El Salvadoru byla založena v roce 1966 a jako jeden z největších producentů kávy v El Salvadoru, nabízí pouze kvalitní kávová zrna pěstovaná na více než 500 plantážích, vždy s jasným původem konkrétní plantáže a doložitelným procesem výroby. Známkou kvality je fakt, že kávové zrno této produkce odebírají i světově známé kávové společnosti. Café Majada je partnerem České barmanské asociace a soutěže Mistr Kávy ČR.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Café Majada
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz