Štamgast & Gurmán

Pečený losos na briošce s máslovou omáčkou

Autor receptu
Martin Lukáš

Recept pro vás uvařil
Martin Lukáš

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
0,5 l zeleninového vývaru, 0,4 kg filetu lososa, 0,3 kg másla, 0,1 kg šalotky, 0,15 l vína Sauvignon Blanc, 0,1 l rybího fondu, 0,1 l vinného octa, 0,05 l smetany, 0,1 kg řapíkatého celeru, 0,1 kg císařských lusků, 1 ks malé briošky, 0,001 kg lanýže, sůl, pepř, listová petrželka
 

Postup
Řapíkatý celer oloupeme a zbavíme tzv. nitek. Celer a císařské lusky nakrájíme na slabé nudličky, spaříme a ihned ochladíme. Připravíme si máslovou omáčku ze zeleninového vývaru, který svaříme na třetinu se šalotkou, vínem, rybím fondem a vinným octem, a do svaru pomalu zašleháme na malé kostky nakrájené máslo. Dochutíme solí a pepřem a přidáme nasekanou listovou petrželku. Lososa opečeme dozlatova na másle a dochutíme solí. Briošku nakrájíme na centimetrové plátky. Zeleninu před servírováním prohřejeme v trošce másla dochuceného solí. Na talíři utvoříme ze zeleniny hnízdo, na ně položíme briošku a na ni kousek lososa. Okolo zeleniny nalijeme máslovou omáčku a na lososa nastrouháme pár plátků lanýže.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz