Autor receptu
Martin Lukáš
Recept pro vás uvařil
Martin Lukáš
(na fotografii vlevo)
Postup
Řapíkatý celer oloupeme a zbavíme tzv. nitek. Celer a císařské lusky nakrájíme na slabé nudličky, spaříme a ihned ochladíme. Připravíme si máslovou omáčku ze zeleninového vývaru, který svaříme na třetinu se šalotkou, vínem, rybím fondem a vinným octem, a do svaru pomalu zašleháme na malé kostky nakrájené máslo. Dochutíme solí a pepřem a přidáme nasekanou listovou petrželku. Lososa opečeme dozlatova na másle a dochutíme solí. Briošku nakrájíme na centimetrové plátky. Zeleninu před servírováním prohřejeme v trošce másla dochuceného solí. Na talíři utvoříme ze zeleniny hnízdo, na ně položíme briošku a na ni kousek lososa. Okolo zeleniny nalijeme máslovou omáčku a na lososa nastrouháme pár plátků lanýže.