Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Do vinařského „michelinského“ průvodce se opět dostala osmadvacítka moravských vín

Do vinařského „michelinského“ průvodce se opět dostala osmadvacítka moravských vín

25. 11. 2013 - Moravská a česká vína pravidelně dokazují, že patří mezi světovou elitu. Potvrzují to jednak opakované úspěchy na mezinárodních soutěžích, jednak také profesionální degustátoři, kteří každoročně vybírají tisícovku nejlepších vín celého světa do prestižní publikace 1000 Vins du Monde (1000 vín světa). I letos se tam probojovalo celkem 28 vín z České republiky. Milovníkům kvalitního vína slouží publikace jako průvodce těmi nejlepšími světovými víny, podobně jako si gurmáni listují michelinským průvodcem.

Cenné kovy z četných návštěv zahraničních soutěží už se staly mezi moravskými a českými vinaři téměř samozřejmostí. Vedle medailí na lahvích je tak publikace 1000 Vins du Monde dalším vodítkem, jak se zorientovat v široké nabídce moravské a české vinařské produkce. „Zařazení do publikace 1000 Vins du Monde vnímají moravští a čeští vinaři samozřejmě velmi pozitivně. Díky prestižnímu vinařskému průvodci mohou očekávat zvýšený zájem o svá vinařství, a to jak v podobě lepších prodejů zmíněných vín, tak jako turistických cíle,“ komentoval mezinárodní úspěch našeho vinařství ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra.

1000 Vins du Monde vychází v návaznosti na 19. ročník prestižní mezinárodní soutěže vín Vinalies Internationales, které se v Paříži pravidelně účastní moravská a česká vína za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz