Štamgast & Gurmán

Mrkvový salát s citrusy a pistáciemi

Autor receptu
Jana Pavlová

Recept pro vás uvařil
name no

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
1 balení Bonduelle strouhané mrkve Vapeur (425 ml)

1/4 šálku syrových pistácií

1 červený grapefruit

1 červený pomeranč

1 stroužek najemno nastrouhaného česneku

2 polévkové lžíce čerstvé limetové šťávy

Olivový olej

Špetka rozdrcených vloček červené papriky

Špetka kmínu

Sůl

Čerstvý koriandr

Petrželka
 

Postup
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pistácie opečeme na pečícím papíře do zlatohněda, cca 5-8 min. Necháme vychladnout, pak nahrubo nakrájíme. 2. Mezitím oloupeme červený grep a pomeranč a nakrájíme ovoce na kousky. V misce smícháme česnek, olej, limetovou šťávu, vločky červené papriky a kmín a dochutíme solí. 3. Přidáme opečené pistácie, strouhanou mrkev Bonduelle Vapeur, polovinu červeného grepu a celý červený pomeranč a vše dobře promícháme. 4. Dochutíme solí a necháme cca 25-30 minut odstát, aby se chutě spojily. 5. Před podáváním přidáme ještě dle chuti nakrájený koriandr s petrželkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2019, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz