Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SEZNAMTE SE S VÍNEM Z BLÍZKA

SEZNAMTE SE S VÍNEM Z BLÍZKA

25. 11. 2013 - Moravská vína se těší vzrůstající oblibě a je načase opět ochutnat to nejlepší, co se na slunných svazích urodilo. Brněnské restaurace, sklepy a vinárny opět ožijí – od začátku listopadu až do začátku prosince v nich návštěvníci budou mít možnost ochutnat produkci jihomoravských vinařů.

25 špičkových vinařství z blízkých vinařských obcí vám v rámci festivalu Víno z blízka představí svá vína ve vybraných restauracích, vinárnách a historických sklepech v srdci Brna. Každý zúčastněný podnik bude patrit jednomu konkrétnímu vinařství a milovníci jiskrného moku se mohou nechat unášet krásným spojením vína s  kulinárskými specialitami po celý Měsíc jídla a vína z blízka (8.11. – 7.12.), kdy pro vás kuchaři festivalových restaurací připravují lahůdky připravené ze surovin z moravské produkce ve spojení s víny festivalových vinařů.

Vrcholem celého festivalu bude 7. prosince Velká degustační sobota. Den, kdy se všichni festivaloví vinaři sjedou do Brna a vy budete mít příležitost se se skleničkou v ruce projít předvánočním Brnem, navštívit festivalové restaurace a sklepy a degustovat až 250 vzorků moravských vín přímo ve společnosti vinařů. Připravený je pro vás i bohatý doprovodný program, a tak se při degustování můžete zaposlouchat  třeba do jamování jazzových hudebníků či melodií moravské cimbálky  anebo si vyzkoušet, kolik vína ze soudku vytáhnete koštýřem na jeden nádech. Pro ty, kteří chtějí zažít něco opravdu extra je připravena škola sabrage, kde si můžete zkusit seknout hrdlo sektové láhve pod vedením mistra ČR v sekání sektů – třeba napoleonskou šavlí či podpatkem od boty.

Určitě si pořiďte vstupeku v předprodeji na eshop.nadacepartnerstvi.cz,  vyjde vás totiž levněji -  za 690 Kč získáte  možnost degustace více jak 250 vín u 25 vinařů, kupón na odběr lahvového vína u vinařů v hodnotě 100 Kč, tišteného průvodce, festivalovou tašku a degustační skleníčku a vstup na doprovodný festivalový program.

Pokud vám některé z vín zachutná (a ono vám zachutná!),vydejte se o den později  na Fakultu sociálních studií MU: v jejím atriu na vás ceká Předvánoční vinný trh (8.prosince), na kterém můžete zakoupit vybrané lahve za bezkonkurenční ceny a navíc v dárkovém vánočním balení.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Víno z blízka
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz