Štamgast & Gurmán

Teplý podzimní salát

Autor receptu
Radka Nohejlová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Tento salát si oblíbíte k večeři. Nejvíce času strávíte krájením, pak už vše jen strčíte do trouby a budete se těšit na výbornou, teplou večeři plnou vitamínů. Použitím různých kombinací zeleniny vám vznikne hned několik druhů salátů. Záleží jen na vás, na který budete mít chuť.

1/2 řepy

3 menší brambory

1 mrkev

1 petržel

sůl

olej

3 lžíce nakládané cizrny

100 g rukoly

2 vejce

balzamikový ocet
 

Postup
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na zhruba 3 cm kousky. Brambory můžete péct i ve slupce. Vložte na plech vyložený pečicím papírem. Bohatě pokapejte olivovým olejem a osolte. Pečete v předehřáté troubě přibližně 40 minut na 170°C. Zelenina by měla být "tak akorát" ani měkká ani syrová. Hotovou, opečenou zeleninu nechte lehce prochladnout, pak k ní vmíchejte rukolu a cizrnu. Hotový salát ochuťte balzamikovým octem a servírujte se zastřeným vejcem. TIP: Do salátu můžete přidat i dýni nebo cuketu. K dalšímu dochucení se hodí i různé bylinky.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz