27. 11. 2013 - PŘEROV - Již od 2. prosince budou vybrané restaurace na Přerovsku, Olomoucku a Zlínsku čepovat vícestupňový pivní speciál ZUBR Maxxim.
Pro letošní závěr roku je vyrobeno opět více piva (o cca 10 %) než v loňském roce, a to z důvodu velkého zájmu o tento exkluzivní pivní speciál. Kromě sudového piva bude ZUBR Maxxim k dostání také v lahvích, a to v balení multipack po 8 kusech.
Speciál ZUBR Maxxim se vyrábí v limitovaném množství, proto se těm, kdo dávají přednost točenému pivu, vyplatí neotálet s ochutnávkou přímo na vybraných výčepech. I letos se pivní fajnšmekři mohou těšit na dvě varianty tohoto slavnostního piva, a to nejen standardní filtrované pivo, ale i současně jeho nefiltrovanou variantu, charakteristickou mírným zákalem a plnou silnou chutí.
Obr. Ředitel pivovaru Tomáš Pluháček při ochutnávce Maxxima spolu s novináři
ZUBR Maxxim se připravuje klasickým způsobem za použití kvalitních českých surovin a pivovarských kvasnic. Při jeho výrobě se vychází ze staré receptury, díky které vyniká toto originální pivo typickým aroma, sytější barvou a vyšší hořkostí. „S jeho výrobou jsme začali již v létě, neboť proces zrání trvá celých 90 dní a my jsme chtěli ZUBR Maxxim nabídnout zákazníkům již na počátku adventu,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru.
Sériová výroba tohoto originálního speciálu se zatím neplánuje, záměrem je naopak zachovat jeho exkluzivitu a nabízet ho pouze ke speciálním příležitostem. Letos, kromě Vánoc, to bylo ještě v červnu při hudebním festivalu Zubrfest 2013.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je součástí holdingu PMS, společně s pivovary Holba a Litovel. V letošním roce značka ZUBR Gold získala ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z loňského roku.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.