Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Dětské kulturní léto i kurzy vaření

Dětské kulturní léto i kurzy vaření

21. 7. 2011 - NAPAJEDLA - Pohádkovým postavičkám Křemílkovi a Vochomůrce bude v neděli patřit DĚTSKÉ KULTURNÍ LÉTO v Zámku Napajedla. Areál historického sídla je během prázdnin otevřen každý den od 10.00 do 18.00. Lidé v něm mohou navštívit několik výstav, posedět si v zámecké kavárně s letní terasou nebo v nádherném parku.

V přízemí barokního sídla jsou nyní přístupné dvě výstavy. Milovníci cestování, exotiky i zvířat si na své přijdou při prohlídce 3D výstavy nazvané AFRIKA. Prohlédnout si v ní mimo jiné i vycpaná zvířata, nomádské chýše nebo projdou džunglí. Do nových výstavních sálů se přestěhovala také výstava historických kočárků a panenek od soukromé sběratelky Marie Václavínkové z Otrokovic, která osobně expozicí provází každou neděli. Obě výstavy jsou otevřeny denně od 10.00 do 18.00.

Poprvé v historii zámku si mohou lidé prohlédnout i zámecké komnaty a sály. Prohlídkový okruh trvá přibližně hodinu. Během prohlídky se návštěvníci dozví i o historii panství, prohlédnout si zrcadlový sál a několik dalších salonků a historických místností. Prohlídky se konají denně od 10.00 do 16.00. Průvodce vychází vždy v 10, 11, 13, 14, 15 a v 16 hodin. Každý čtvrtek se konají i komponované noční prohlídky zámku, které začínají ve 21.00.

O víkendu jsou navíc návštěvy zámku obohaceny o komponované programy. Každou neděli se koná DĚTSKÉ KULTURNÍ LÉTO. Zámek je tak dětem zasvěcen až do 28. srpna, vždy od 14.00 do 17.00. „Každé dítě ve věku do 18 let, které přijde v kostýmu vyhlášeném pro tu danou neděli, získá získá vstupenku na prohlídku zámku zdarma. Navíc při splnění podmínek bude každý soutěžící zařazen do celoprázdninové soutěže o nejlepší dětský kostým, která vyvrcholí v neděli 28. srpna v rámci akce HURÁ DO ŠKOLY,“ připomněla manažerka zámku Petra Psotková.

Také v létě jsou pro zájemce připraveny kurzy vaření. Na zámku se vaří každý čtvrtek, a to dopoledne i odpoledne. A máte se na co těšit. Kurzy jsou koncipovány, jak pro kuchaře či odborníky z gastronomie, tak i pro laiky – nadšence pro vaření. Témata kurzů: 1) Letní grilování na zámku, 2) Udělej si svou šunku a klobásu, 3) Masové rolády, 4) Listové těsto a delikatesy z něj nás zachrání.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz