Štamgast & Gurmán

5 receptů z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

5 receptů z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

29. 11. 2013 - Nové recepty, které s použitím Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions. Podívejte se jak připravit Zastřené vejce s krémovým špenátem, Vídeňskou roštěnou nebo Těstovinové rizoto z tarhoni s pečeným kuřecím stehnem.

Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvedla nedávno na český trh novou řadu produktů pro profesionální kuchaře  Knorr Essence zahrnující tři nové Essence – Knorr Essence kuřecí bujón, Knorr Essence hovězí bujón a Knorr Essence zeleninový bujón. Knorr Essence jsou tradičně používanou ingrediencí v kuchyni v nové moderní formě vyvinuté pro profesionály. Produkty přidávají pokrmům plnou masovou nebo zeleninovou chuť a jsou určeny k doladění chuti pokrmu, který byl vytvořen kuchařem (kuchař na jídle zanechal svůj originální podpis), aniž by došlo ke znehodnocení pokrmu např. přesolením v případě jiného způsobu dochucení. Stanou se tak základním stavebním kamenem všech skvělých polévek, omáček, šťáv, marinád a dalších jídel. Hlavními přednostmi Knorr Essence je autentická chuť masa nebo zeleniny, tekutý formát pro jednoduché splynutí s pokrmem a všestranné a velmi univerzální použití (v kroku 3) pro mnoho typů aplikací v teplé i studené kuchyni. Názorné video o všestranném použití Knorr Essence v profesionální kuchyni můžete shlédnout zde.

1) Zastřené vejce s krémovým špenátem

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • 10 Ks Vejce
  • 1 l Voda
  • Ocet, sůl
  • Krémový špenát:
  • 700 g Špenátové listy
  • 100 g Cibule
  • 10 g Knorr Profesionální Pyré Česnek
  • 20 ml Knorr Essence zeleninový bujón
  • 200 ml Rama Cremefine Profi Na Šlehání
  • 40 ml Rama Culinesse Profi
  • 70 g Parmezán (Gran Moravia), strouhaný
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek podle potřeby

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na tuku Rama Culinesse, přidáme špenát, vše společně opečeme a na závěr přidáme česnek, rostlinný krém Rama Na šlehání a parmezán (Gran Moravia). Přivedeme k varu a ochutíme zeleninovou Essencí. Vodu se solí a octem přivedeme v hrnci k varu, zmírníme příkon tepla a vodu roztočíme do víru, do středu vyklepneme jednotlivá vejce. Mírně vaříme, dokud není tekutý žloutek obalen sraženým bílkem. Zastřená vejce servírujeme s krémovým špenátem, případně další přílohou dle Vaší chuti.

2) Vídeňská roštěná

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • Roštěnec 1800 g
  • Rama Culinesse Profi 100 ml
  • Knorr Sypký kořenící přípravek na hovězí 15 g
  • Cibule 600 g
  • Hladká mouka (na poprášení) *
  • Máslo 150 g
  • Červené víno 10 cl
  • Knorr Essence hovězí bujón 20 ml
  • Olej na smažení cibule *

Postup:

Naporcované plátky masa - steaky okořeníme masírovací směsí a opečeme na tuku asi 4 minuty po obou stranách (stupeň - medium). Oloupanou cibuli nakrájíme na celá kolečka, poprášíme moukou a usmažíme v oleji do zlatova. Po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírové utěrce. Upečený steak vyndáme z pánve a necháme bokem v teple 5 minut odpočinout, výpek zastříkneme trochou červeného vína a odvařenou šťávu zjemníme máslem. Část šťávy odebereme, přidáme hovězí Essenci a touto glazurou potřeme steaky. Při podávání posypeme křupavou vysmaženou cibulí.

Tip na přílohu: ochucené zelené fazolky

3) Těstovinové rizoto z tarhoni s pečeným kuřecím stehnem

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • 2500 g Kuřecí stehna
  • 400 g Mix zeleniny (květák, brokolice, mrkev, fazolky)
  • 80 g Cibule
  • 60 g KNORR Essence zeleninový bujón
  • 100 g KNORR Essence kuřecí bujón
  • 10 g KNORR Delikát Koření na drůbež
  • 750 g KNORR Tarhoňa
  • 60 g KNORR Světlá jíška
  • 80 ml Olej

Postup:

Tarhoňu orestujeme na oleji rovnoměrně do hněda a zalijeme vodou, kterou jsme ochutili KNORR Essence zeleninovým bujónem. Za občasného míchání necháme převařit a odpařit z části vodu, přikryjeme a necháme v troubě dodusit. Na světlém cibulkovém základě krátce

orestujeme zeleninu, mírně podlijeme, ochutíme a dodusíme do poloměkka. Do hotové tarhoni zamícháme zeleninu. Kuřecí stehna potřeme olejem a posypeme kořením na drůbež. Pořádně rozetřeme, mírně podlijeme a dáme péct. Výpek sbíráme a podle potřeby množství

naředíme vodou, do které přidáme na zvýraznění chuti KNORR Essence kuřecí bujón. Konzistenci šťávy upravíme zahuštěním KNORR Světlou jíškou. Tip: Těstovinové rizoto můžete podávat i na studeno jako salát s přidáním Rama Cremefine Profi Fraiche. Pro obměnu chuti můžete přidat Primerba All’Italiana.

4) Hovězí maso s pečenou bramborovou roládou plněnou červeným zelím

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • 1000 g Hovězí zadní kuch. upr.
  • 100 g Cibule
  • 90 g KNORR Essence hovězí bujón
  • 60 g KNORR Tmavá jíška
  • 500 g Červené zelí
  • 10 g Skořice celá
  • 1 g Nové koření
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Sůl
  • 60 g Švestková povidla
  • 100 g Sušené švestky
  • 50 ml Červené víno
  • 930 g KNORR Bramborové těsto
  • 1000 ml Voda na těsto
  • 2 ks Vejce

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na tmavém cibulkovém základě. Mírně podlijeme vodou a přidáme KNORR Essence hovězí bujón. Po podušení dolijeme požadované množství vody, podle potřeby dochutíme a zahustíme KNORR Tmavou jíškou. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a restujeme společně s tmavým cibulkovým základem. Podlijeme, přidáme koření a červené víno. Ke konci dušení přidáme švestková povidla a sušené švestky. Zelí necháme vychladit. KNORR Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu, vyválíme na válu posypaném moukou na plát, který naplníme náplní z červeného zelí a zatočíme do tvaru rolády. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do konvektomatu na paropečení na 160 °C. Podle tloušťky rolády ke konci pečení dopaříme.

5) Těstovinový salát – příloha

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • 600 g těstoviny KNORR Pennette
  • 430 g majonéza Hellmann’s Delicate
  • 450 g Kořenová zelenina
  • 90 g Cibule
  • 60 g Zelený hrášek
  • 90 g Kyselé okurky
  • 80 g Vejce na tvrdo
  • 30 g hořčice Hellmann’s
  • 100 g RAMA Cremefine Profi Na vaření
  • 60 g KNORR Essence kuřecí bujón
  • 20 g Worchester
  • 20 g Olej
  • Sůl
  • Pepř bílý
  • Řeřicha

Postup:

Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente. Zchladíme a necháme na sítě pořádně odtéct. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostky, které orestujeme na oleji společně s cibulí. Podlijeme vodou, ochutíme a povaříme do poloměkka, dokud se neodpaří voda. Do těstovin postupně přidáváme vychlazenou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené okurky, vejce uvařené na tvrdo a zelený hrášek. Přidáme majonézu, hořčici, worchester a podle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem. Salát zlehka promícháme, zvláčníme přidáním Rama Cremefine Profi Na vaření a zvýrazníme chuť přidáním KNORR Essence kuřecího bujónu. Salát podáváme vychlazený a ozdobíme nastříhanou řeřichou.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Unilever Food Solutions - Knorr Essence; foto: Unilever Food Solutions - Knorr Essence
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz