29. 11. 2013 - Nové recepty, které s použitím Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions. Podívejte se jak připravit Zastřené vejce s krémovým špenátem, Vídeňskou roštěnou nebo Těstovinové rizoto z tarhoni s pečeným kuřecím stehnem.
Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvedla nedávno na český trh novou řadu produktů pro profesionální kuchaře Knorr Essence zahrnující tři nové Essence – Knorr Essence kuřecí bujón, Knorr Essence hovězí bujón a Knorr Essence zeleninový bujón. Knorr Essence jsou tradičně používanou ingrediencí v kuchyni v nové moderní formě vyvinuté pro profesionály. Produkty přidávají pokrmům plnou masovou nebo zeleninovou chuť a jsou určeny k doladění chuti pokrmu, který byl vytvořen kuchařem (kuchař na jídle zanechal svůj originální podpis), aniž by došlo ke znehodnocení pokrmu např. přesolením v případě jiného způsobu dochucení. Stanou se tak základním stavebním kamenem všech skvělých polévek, omáček, šťáv, marinád a dalších jídel. Hlavními přednostmi Knorr Essence je autentická chuť masa nebo zeleniny, tekutý formát pro jednoduché splynutí s pokrmem a všestranné a velmi univerzální použití (v kroku 3) pro mnoho typů aplikací v teplé i studené kuchyni. Názorné video o všestranném použití Knorr Essence v profesionální kuchyni můžete shlédnout zde.
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na tuku Rama Culinesse, přidáme špenát, vše společně opečeme a na závěr přidáme česnek, rostlinný krém Rama Na šlehání a parmezán (Gran Moravia). Přivedeme k varu a ochutíme zeleninovou Essencí. Vodu se solí a octem přivedeme v hrnci k varu, zmírníme příkon tepla a vodu roztočíme do víru, do středu vyklepneme jednotlivá vejce. Mírně vaříme, dokud není tekutý žloutek obalen sraženým bílkem. Zastřená vejce servírujeme s krémovým špenátem, případně další přílohou dle Vaší chuti.
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Postup:
Naporcované plátky masa - steaky okořeníme masírovací směsí a opečeme na tuku asi 4 minuty po obou stranách (stupeň - medium). Oloupanou cibuli nakrájíme na celá kolečka, poprášíme moukou a usmažíme v oleji do zlatova. Po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírové utěrce. Upečený steak vyndáme z pánve a necháme bokem v teple 5 minut odpočinout, výpek zastříkneme trochou červeného vína a odvařenou šťávu zjemníme máslem. Část šťávy odebereme, přidáme hovězí Essenci a touto glazurou potřeme steaky. Při podávání posypeme křupavou vysmaženou cibulí.
Tip na přílohu: ochucené zelené fazolky
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Postup:
Tarhoňu orestujeme na oleji rovnoměrně do hněda a zalijeme vodou, kterou jsme ochutili KNORR Essence zeleninovým bujónem. Za občasného míchání necháme převařit a odpařit z části vodu, přikryjeme a necháme v troubě dodusit. Na světlém cibulkovém základě krátce
orestujeme zeleninu, mírně podlijeme, ochutíme a dodusíme do poloměkka. Do hotové tarhoni zamícháme zeleninu. Kuřecí stehna potřeme olejem a posypeme kořením na drůbež. Pořádně rozetřeme, mírně podlijeme a dáme péct. Výpek sbíráme a podle potřeby množství
naředíme vodou, do které přidáme na zvýraznění chuti KNORR Essence kuřecí bujón. Konzistenci šťávy upravíme zahuštěním KNORR Světlou jíškou. Tip: Těstovinové rizoto můžete podávat i na studeno jako salát s přidáním Rama Cremefine Profi Fraiche. Pro obměnu chuti můžete přidat Primerba All’Italiana.
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na tmavém cibulkovém základě. Mírně podlijeme vodou a přidáme KNORR Essence hovězí bujón. Po podušení dolijeme požadované množství vody, podle potřeby dochutíme a zahustíme KNORR Tmavou jíškou. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a restujeme společně s tmavým cibulkovým základem. Podlijeme, přidáme koření a červené víno. Ke konci dušení přidáme švestková povidla a sušené švestky. Zelí necháme vychladit. KNORR Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu, vyválíme na válu posypaném moukou na plát, který naplníme náplní z červeného zelí a zatočíme do tvaru rolády. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do konvektomatu na paropečení na 160 °C. Podle tloušťky rolády ke konci pečení dopaříme.
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Postup:
Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente. Zchladíme a necháme na sítě pořádně odtéct. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostky, které orestujeme na oleji společně s cibulí. Podlijeme vodou, ochutíme a povaříme do poloměkka, dokud se neodpaří voda. Do těstovin postupně přidáváme vychlazenou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené okurky, vejce uvařené na tvrdo a zelený hrášek. Přidáme majonézu, hořčici, worchester a podle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem. Salát zlehka promícháme, zvláčníme přidáním Rama Cremefine Profi Na vaření a zvýrazníme chuť přidáním KNORR Essence kuřecího bujónu. Salát podáváme vychlazený a ozdobíme nastříhanou řeřichou.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.