Autor receptu
Recept pro vás uvařil
Czech Specials
(na fotografii vlevo)
Postup
Všichni známe postup, kdy pro přípravu ledové kávy jednoduše zchladíme běžně připravené espresso ledem nebo třeba zmrzlinou.
V poslední době se však čím dál častěji používá metoda, která sice trvá o něco déle, ale čekání se rozhodně vyplatí. Jedná se o extrakci kávy studenou vodou, tzv. „cold brew“, po dobu asi 12 hodin. Příprava vyžaduje plánování a trpělivost, ale není to zbytečně ztracený čas.
Výsledná káva je připravená k okamžitému servírování osvěžujícího letního drinku. Jen přidáte pár kostek ledu a je hotovo. Není obvykle třeba cukr, smetana ani zmrzlina, protože chuť kávy samotné je jemná, nekyselá a obsahuje příjemné tóny karamelu.
Kávu si navíc můžete tímto způsobem připravit ve větším množství a vychutnat si ji i v následujících dnech. Nebo potěšte návštěvy a pohostěte je touto speciální kávou.