Štamgast & Gurmán

Osvěžující long drink pomocí extrakce kávy studenou vodou

Autor receptu

Recept pro vás uvařil
Czech Specials

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
 

Postup
Všichni známe postup, kdy pro přípravu ledové kávy jednoduše zchladíme běžně připravené espresso ledem nebo třeba zmrzlinou. V poslední době se však čím dál častěji používá metoda, která sice trvá o něco déle, ale čekání se rozhodně vyplatí. Jedná se o extrakci kávy studenou vodou, tzv. „cold brew“, po dobu asi 12 hodin. Příprava vyžaduje plánování a trpělivost, ale není to zbytečně ztracený čas. Výsledná káva je připravená k okamžitému servírování osvěžujícího letního drinku. Jen přidáte pár kostek ledu a je hotovo. Není obvykle třeba cukr, smetana ani zmrzlina, protože chuť kávy samotné je jemná, nekyselá a obsahuje příjemné tóny karamelu. Kávu si navíc můžete tímto způsobem připravit ve větším množství a vychutnat si ji i v následujících dnech. Nebo potěšte návštěvy a pohostěte je touto speciální kávou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz