Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Houby na váš stůl

Houby na váš stůl

30. 7. 2011 - To, že je houbaření právě v České republice velice populární, dokazují výzkumy. Společnost Efko, český výrobce her a hraček, rozšířila ediční řadu Baby určenou pro nejmenší děti o novou hru „Hurá na houby“. Chce tak podpořit zájem o houbaření u těch nejmenších.

Hráči prochází na herní desce lesem a sbírají houby, postupují po jednotlivých políčkách, která představují cestu lesem. Ten, komu se podaří nasbírat do košíčku nejvíce jedlých hub, vyhrává. Ale pozor! Do košíčku se mohou dostat i nejedlé houby. Hra má velmi pestrou a veselou grafiku, která je pro malé děti ve věku od 6 let lehce pochopitelná a rozvíjí jejich komunikativnost s okolím. S uvedením hry přichází český výrobce her a hraček Efko v období, kdy aktuálně začíná houbařská sezona. Děti se v rámci hry seznámí s názvy jednotlivých druhů hub.

„Prostřednictvím hry se rodiče společně s dětmi mohou vydat na sběr hub, i když právě žádné nerostou,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti Efko. „Snažíme se u všech našich her o to, aby kromě zábavního rozměru byly i edukativní. Proto je součástí této hry miniatlas hub. Na dvaceti stranách tohoto atlasu hráči najdou fotografie hub s popisky a informací, zda je houba jedlá či nikoliv. Děti se takto mohou předem připravit na skutečný sběr hub,“ dodává Miroslav Kotík.

Hru „Hurá na houby“ mohou hrát 2 až 4 hráči ve věku od 6 let. Pořadí, ve kterém hráči hrají, se určuje hodem kostkou. Hráč s nejvyšším číslem začíná, zbytek hráčů postupuje ve směru chodu hodinových ručiček. Hráči se snaží najít takovou cestu, aby se dostali k nejbližší houbě s tím, že mohou postupovat směrem dopředu i vzad. O jedlosti či nejedlosti houby rozhoduje terčík. Při procházení lesa musí houbaři dávat pozor i na stromy! Vyhrává houbař, který nasbíral nejvíce jedlých hub.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz