Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vepřové kotlety na hruškách

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.

Ingredience:

4 vepřové kotlety

200 ml kuřecího vývaru

1 lžíce dijonské hořčice

3 hrušky

1 červená cibule

čerstvý rozmarýn

čerstvá šalvěj

1 lžíce kmínu

slunečnicový olej

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte. 2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín. 3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit. 4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz