Vepřové kotlety na hruškách
Autor receptu
Petra Vomelová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Suroviny potřebné na přípravu
Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.
Ingredience:
4 vepřové kotlety
200 ml kuřecího vývaru
1 lžíce dijonské hořčice
3 hrušky
1 červená cibule
čerstvý rozmarýn
čerstvá šalvěj
1 lžíce kmínu
slunečnicový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup
1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.