Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Folklórní Vlčnov láká na Tradiční Vánoce

Folklórní Vlčnov láká na Tradiční Vánoce

2. 12. 2013 - VLČNOV - Folklórní obec Vlčnov na Uherskohradišťsku zve na Tradiční Vánoce. Jejich atmosféru si bude možné vychutnat v sobotu 7. prosince od 14 do 18 hodin.

Tradiční Vánoce jsou akcí ojedinělou. Připomene dávné přípravy a prožívání nejoblíbenějších svátků. V památkových zemědělských usedlostech se bude drát peří, zpívat a také ochutnávat, co se prostíralo na štědrovečerní stůl koncem 19. století a co v první polovině 20. století.

Pro tento den bude také připraveno zabijačkové menu nabízející ovar, obarovice, jelita, tlačenku nebo masové výpečky se zelím.

Návštěvníci zároveň zjistí, jak v těchto obdobích vypadala úprava a výzdoba příbytků, jaké věštecké praktiky a jiné zvyky byly s tímto magickým a tajuplným obdobím spojeny. „Můžete si prohlédnout i vyzkoušet různé rukodělné činnosti spojené s přípravou na Vánoce, například vyřezávání betlémů, zdobení perníků, odlévání olova či výrobu vánočních oplatků a podobně. Obcí se rozezní zvuky rohu ponocného, který oznámí nejen ubíhající hodiny, ale i Boží narození, ponesou se zpěvy koledníčků či vánoční vinše koledujícího pastýře či cikánů. Také potkáte tajuplné postavy Lucii či štědrého Mikuláše,“ láká k návštěvě Olga Floriánová, ředitelka pořádajícího Klub sportu a kultury.

V  Galerii na Měšťance bude připravená vánoční výstava. Tu budou představovat dětské výtvarné návrhy pohlednic - výsledek spolupráce na soutěžním mezinárodním projektu s Oravským kulturním střediskem v Dolním Kubíně. Do projektu se zapojila i vlčnovská základní škola, takže se ve výstavě objeví i ohodnocené práce místních dětí. V galerii si děti i jejich rodiče můžou také ozdobit perníčky i podívat se na video s vánoční tématikou. „A protože každé vánoční období končí nastupujícím obdobím masopustním s tradicí zabíjaček, můžete se v restauraci Sokolovna občerstvit speciálně připravenými zabíjačkovými specialitami,“ doplnila Olga Floriánová. Vstupné na Tradiční Vánoce ve Vlčnově je dobrovolné.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: www.kskvlcnov.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz