13. 12. 2013 - ZLÍN - Hruška s nivou a hořkou čokoládou, kuřecí roládka s čokoládovou fáší nebo extračokoládový vánoční stříbrný dort - to vše mohli dnes zakusit návštěvníci Čokoládové show, která se koná po tři dny v kavárně Šachmat v 15. budově - 14|15 Baťově institutu - ve Zlíně.
Zítřejší (sobotní) program nabídne mimo jiné domácí tagliatelle s čokoládou a borůvkami, vepřovou kotletu s čokoládovo-chilli omáčkou či grissini s čokoládou. Kromě toho se v rámci show představí výrobci a prodejci prvotřídních výrobků z čokolády a s čokoládou.
Pro děti jsou připraveny dílničky, pro rodiče a prarodiče svařené víno a výtečná káva. Pamětníky a nejen je potěší výstava historických obalů od čokolád z Česka i zahraničí. Vánoční atmosféru podtrhnou vystoupení dětského souboru Vonička nebo hudební školy Yamaha. Bohatý gastronomický program je připraven i na neděli, více na http://www.14-15.cz/program/detail/cokoladova-show/.
• 10:30 Domácí tagliatelle (nudle) s čokoládovou omáčkou a borůvkami (Jana Semelová, Restaurace Gebra Zlín)
• 11:45 MK Čoko: výroba řezaných a máčených bonbonů
• 13:00 Vepřová kotleta s čokoládovo-chilli omáčkou (šéfkuchař Tomáš Rybáček)
• 14:15 Italské tyčinky (grissini) v čokoládě (šéfkuchař Tomáš Rybáček
• 15:00 MK Coko: Výroba čokoládových dekorací
• 16:15 Warewa dorty: Extra čokoládový dort stříbrný s vánoční atmosférou
• 17:00 Ovocný salát s řeckým jogurtem a strouhanou čokoládou, toast (Jana Semelová, Restaurace Gebra Zlín)
• 10:30 Horká broskev na vinné omáčce s čokoládovým přelivem a růžovým pepřem (Jana Semelová, Restaurace Gebra Zlín)
• 11:45 MK Čoko: výroba řezaných a máčených bonbonů
• 13:00 Kuřecí kolínko s čokoládovou glazurou a sezamovým semínkem (šéfkuchař Tomáš Rybáček)
• 14:15 Pošírovaná hruška ve višňovém juice sypaná hoblinkami čokolády (šéfkuchař Tomáš Rybáček)
• 15:00 MK Coko: Výroba čokoládových dekorací
• 16:15 Warewa dorty: Extra čokoládový dort stříbrný s vánoční atmosférou
• 17:00 Přírodní kuřecí prsa na másle,čokoládová omáčka s chilli (Jana Semelová, Restaurace Gebra Zlín)
Obr. Soutěžní exponát pro finále soutěže Svatební dort roku 2014
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.