Štamgast & Gurmán

Pomalu pečené vykostěné hovězí žebírko s rajskou omáčkou a žemlovo-perníkovými noky

Autor receptu
kuchaři Spa hotelu Lanterna

Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
 

Postup
Rajská omáčka Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) orestujeme na másle s nakrájenou cibulí, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, celou skořici, rajčatový protlak, sušené švestky, osolíme, opepříme, řádně provaříme 30 minut, poté přecedíme. Dle potřeby dochutíme solí a pampeliškovým medem, na zjemnění přidáme trochu másla. Žemlovo-perníkové noky Nakrájenou žemli smícháme s mlékem se žloutky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílku a perníkové koření, osolíme a zlehka promícháme. Pomocí dvou polévkových lžic vytvoříme noky, které uvaříme v páře 12 minut. Pomalu pečené vykostené hovězí žebírko Hovězí žebírko osolíme, opepříme, orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji a poté dáme do trouby péct na 120°c zhruba 6 - 8 hodin. Po vytažení z trouby krájíme na tenké plátky.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz