Autor receptu
kuchaři Spa hotelu Lanterna
Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)
Postup
Rajská omáčka
Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) orestujeme na másle s nakrájenou cibulí, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, celou skořici, rajčatový protlak, sušené švestky, osolíme, opepříme, řádně provaříme 30 minut, poté přecedíme. Dle potřeby dochutíme solí a pampeliškovým medem, na zjemnění přidáme trochu másla.
Žemlovo-perníkové noky
Nakrájenou žemli smícháme s mlékem se žloutky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílku a perníkové koření, osolíme a zlehka promícháme. Pomocí dvou polévkových lžic vytvoříme noky, které uvaříme v páře 12 minut.
Pomalu pečené vykostené hovězí žebírko
Hovězí žebírko osolíme, opepříme, orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji a poté dáme do trouby péct na 120°c zhruba 6 - 8 hodin. Po vytažení z trouby krájíme na tenké plátky.