Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Dechberoucí food-art aneb jídlo jako umění

Dechberoucí food-art aneb jídlo jako umění

17. 12. 2013 – Hong Yi je umělkyně a architektka z Malajsie známá jako „umělkyně, která maluje bez štětců“. Ve svých dílech je nekonvenční. Pouze za pomocí jídla vytvořila úžasná díla, mimo jiné adaptovala i slavné obrazy například od Banskyho nebo slavnou Campbellovu polévku.

Začalo to jako zábava při práci, kdy u sebe neměla štětce, tak místo nich využila dostupné materiály, které ji Šanghaj nabízela. Pozornost vzbudila portrétem slavného čínského basketbalisty Yao Minga, který vytvořila za pomocí basketbalového míče.

V březnu tohoto roku se rozhodla pro jeden jediný materiál: jídlo. Každý den vytvořila jeden neuvěřitelný kousek. A pro svou tvorbu si nastavila dvě jednoduchá pravidla:

  1. lze použít pouze jídlo
  2. výtvory musí být umístěny na bílém talíři, který slouží jako pozadí

Své kreace pak každý den zveřejňovala na svém Instagram profilu. Podívejte se, jaké neuvěřitelné kreace vytvořila. Opravdové umění.

Hong Yi nedávno vystoupila na TEDx, kde mluvila o své tvorbě, své cestě k ní, co ji v životě fascinuje, pohání a inspiruje. Video v angličtině ke zhlédnutí zde.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: http://twistedsifter.com/, Instagram
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz