Štamgast & Gurmán

Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku

Autor receptu
Radka Nohejlová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy:
45 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden znejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin).Tento recept se vám bude hodit,jak na přípravu večeře, taki kobědu před hlavním chodem.

250 g očištěného celeru
50 g másla
400 g okrájených brambor
1,5 l zeleninového vývaru
150 ml smetany na vaření
pesto z medvědího česneku
 

Postup
Očištěný celer a brambory pokrájejte na stejně velké kostičky. Vhrnci rozpusťte máslo a orestujte celerdozlatova. Přidejte kněmu brambory a vše zalijte vývarem. Vařte, dokud není zelenina zcela měkká. Potom polévku dohladka rozmixujte ponorným mixérem. Nakonec přilijte smetanu, ochuťte solí a pepřem, krátce povařte. Těsně před podáváním,polévku dochuťte pestem z medvědího česneku.Díky němu bude polévka lehce česneková a chuťově vyvážená. Brambory sčesnekem jdoutotiž ruku vruce

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz