Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Archeoskanzen chystá Den medu a medoviny

Archeoskanzen chystá Den medu a medoviny

2. 8. 2011 - MODRÁ – Med, to bude hlavní téma programu, který se chystá na sobotu 6. srpna v Archeoskanzenu Modrá na Uherskohradišťsku. Den medu a medoviny bude zahájený ve 13 hodin Medovým jarmarkem. „V nabídce bude nejen med, ale i medové pivo, medovina, medové oplatky nebo keramika,“ prozradil Lubomír Sláma, správce Archeoskanzenu Modrá.

Od 14 hodin začne Košt medovin a medů, který nabídne více než 50 druhů medovin a medy lipové, medovicové, lesní, akátové, malinové či třeba řepkové. Ve stejný čas potěší svým vystoupením Loutkové divadlo Kašpárek z Bzence, které předvede pohádku Perníková chaloupka. V 15 hodin se začne soutěžit a to ve stloukání másla, zájemci budou moci ochutnat výsledky namazané na čerstvém chlebu a ve spojení s medem. V 16 hodin budou vyhlášené výsledky koštů a uděleny tituly Král medoviny 2011. Závěrečným bodem medového dne bude Folk – folklórní večer s folkovou kapelou Nezapomeň a Cimbálovou muzikou Petra Galečky z Lipova. „Součástí programu Dne medu a medoviny bude také ukázka výroby keramiky, soutěže, kvíz pro děti a také jízda na koni,“ doplnil Lubomír Sláma. Archeoskanzen Modrá - Velkomoravské sídliště středního Pomoraví se nachází nedaleko poutního místa Velehrad. Patří mezi turisty nejvyhledávanější místa na Východní Moravě.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz