Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cukroví, do kterého se pustit těsně před Vánoci

Cukroví, do kterého se pustit těsně před Vánoci

20. 12. 2013 - Už jen pár dní zbývá do Vánoc a proto vám Vše o vaření přináší takové recepty na cukroví, které se připravuje jen krátce před svátky. Které druhy to jsou?

Přibližně sedm dní před Vánocemi je vhodný čas na pečení různých druhů rolád, trubiček a rakviček, laskonek, kokosových pusinek a cukroví s máslem. Připravíme si také krémy, kterými naplníme dříve vyrobené košíčky, hnízda či úlky, trubičky a jiné nepečené cukroví, pustíme se do závěrečného zdobení a všechny výtvory uložíme v papírových krabicích do nevytápěné místnosti.

Pokročilé pekařky (nebo pekaři) si týden před vánoci mohou vyrobit větrníky a věnečky nebo třeba kuličky Rafaello.

Bez ohledu na složitost ale platí, že by se nepečené cukroví mělo sníst co nejdříve, což pro jeho oblíbenost nebývá problém. Do vánoc jej však skladujete v lednici nebo jiném hodně chladném místě.

V předvečer Štědrého dne pak zbývá upéct vánočku a 24. dopoledne připravíme (ideálně tažený), jablkový závin, který by společně s čerstvým chlebem, zavařeninami a ovocem neměl poblíž sváteční tabule chybět.

Ať už s cukrovím nebo bez něj, přejeme vám hezký poslední adventní týden a kouzelné Vánoce plné skvělých gurmánských zážitků.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: vseovareni.cz, foto: vseovareni.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz