Štamgast & Gurmán

Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou

Autor receptu
Lukáš Uher

Recept pro vás uvařil
Lukáš Uher

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
600 g Jelení hřbet bez kosti
2 snítka Tymián
2 lžíce Olivový olej

Příloha:
Houbové ragú:
400g Lesní směs Bonduele nebo čerstvé houby
1 lžíce cibule
20g másla
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 snítek rozmarýnu
1 lžička petržele
Šťáva z ½ citronu
Sůl, pepř

Mrkvová pěna:
200 g mrkve
1 ks šalotka
Smetana ke šlehání 35%
Máslo
Sůl

 

Postup
Jelení hřbet je třeba zbavit tenké blány na povrchu. Takto očištěný hřbet naporcujeme, potřeme olivovým olejem a proložíme trhnutým tymiánem. Maso necháme odležet a zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme do válečku. Hřbet opečeme na grilu nebo steakové pánvi a to po všech stranách na požadovanou propečenost. Maso je třeba nechat před servírováním odpočinout a po té teprve krájet. Na másle orestujeme šalotku, přidáme plátky česneku a směs hub. Osolíme a opepříme, před koncem tepelné úpravy přidáme nasekanou petržel a chilli papričky. Servírujeme dochucené rozmarýnem a šťávou z citronů. Karotku nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě uvaříme do měkka cca 20 min. Na másle zpěníme šalotku. Poté vsypeme do mixovací nádoby, přidáme uvařenou karotku smetanu, sůl, kousek másla a vše rozmixujeme do hladka.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz