Autor receptu
Lukáš Uher
Recept pro vás uvařil
Lukáš Uher
(na fotografii vlevo)
Postup
Jelení hřbet je třeba zbavit tenké blány na povrchu. Takto očištěný hřbet naporcujeme, potřeme olivovým olejem a proložíme trhnutým tymiánem.
Maso necháme odležet a zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme do válečku.
Hřbet opečeme na grilu nebo steakové pánvi a to po všech stranách na požadovanou propečenost. Maso je třeba nechat před servírováním odpočinout a po té teprve krájet.
Na másle orestujeme šalotku, přidáme plátky česneku a směs hub. Osolíme a opepříme, před koncem tepelné úpravy přidáme nasekanou petržel a chilli papričky. Servírujeme dochucené rozmarýnem a šťávou z citronů.
Karotku nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě uvaříme do měkka cca 20 min. Na másle zpěníme šalotku. Poté vsypeme do mixovací nádoby, přidáme uvařenou karotku smetanu, sůl, kousek másla a vše rozmixujeme do hladka.