27. 12. 2013 – Každý rok stejná otázka: „Co připravit na oslavu nového roku?“ Pomazánky, saláty i sladkou dobrotu najdete v tipech na recepty na silvestrovskou zábavu. Čtěte dál!
Počet porcí: 4
Ingredience:
Postup přípravy:
Nakrájejte cibuli, očištěný fenykl nastrouhejte na struhadle pomocí mřížky na strouhání mrkve, přidejte černé olivy, nahrubo nasekané nožem, oloupané, na měsíčky rozdělené pomeranče, sůl, pepř, citrónovou šťávu a olej. Promíchejte a hned podávejte.
recept a foto z www.vseovareni.cz
Počet porcí: 10
Ingredience:
Postup přípravy:
Nejprve upečeme maso a necháme ho prochladnout. Na strojku umeleme slaninu, rozpálíme ji na pánvi a dozlatova v ní opečeme jemně nakrájenou cibuli. Pečené maso a syrová játra společně dvakrát pomeleme. K hotové směsi přidáme slaninu s osmaženou cibulí, lžičku koření, papriku, sůl, brusinkový kompot a přelijeme smetanou. Dobře promícháme a ochutnáme. Výsledek musí být pikantní, protože vařením se chuť zjemní. Formu vyložíme alobalem, který celý pokryjeme tenkými plátky slaniny. Vlijeme masovou směs. Formu zakryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do vodní lázně a pečeme v troubě při 85 °C asi 1 hodinu. Necháme vychladnout do druhého dne, pak hotovou paštiku vyklopíme a krájíme na plátky. Příloha: různé druhy pečiva, které mažeme máslem
recept a foto připravili Czech Specials
Počet porcí: 4
Ingredience:
Postup přípravy:
Nakrájenou cibuli orestujte na másle. Přidejte nastrouhanou mrkev a omytá kuřecí játra. Opékejte 10-15 minut. Míchejte. Přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek a nechte vychladnout. Pak umelte na masovém strojku. Přidejte koňak, promíchejte a nechte v lednici 2 hodiny odležet. Podávejte s krekry nebo s chlebem.
recept a foto z www.vseovareni.cz
Počet porcí: 4
Ingredience:
Postup přípravy:
Uvařená vejce nakrájejte na kostičky,přidejte sůl,pepř a sýr mascarpone rozmíchaný s citrónovou šťávou. Podávejte s chlebem,nebo můžete plnit vařená,překrojená vejce.,které ještě posypte čočkovými klíčky.
recept a foto z www.vseovareni.cz
Ingredience:
Postup přípravy:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme do ní cukr. Našleháme do pěny a za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky. Šleháme tak dlouho až je pěna hustá. Pak do ní vmícháme pevný sníh z bílků a krupicového cukru a prosátou mouku. Vysypanou formu o průměru 22cm naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 55minut. Upečený korpus dáme vychladit na 15 minut na mřížku, potom překlopíme na pečící papír posypaným moučkovým cukrem. Korpus překrojíme na dvě stejné poloviny, promažeme marmeládou a spojíme, zbylou marmeládou pomažeme celý dort a potřeme čokoládovou polevou, kterou vyhladíme a necháme do druhého dne odležet. Nakrájený dort ozdobíme domácí šlehačkou a podáváme.
recept připravil Jiří Kudláček z Wellness hotelu Pohoda v Luhačovicích
Ingredience:
Postup přípravy:
Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile jsou měkké, rozmačkáme je na kaši a přidáme trochu másla a teplého mléka (jen rozmačkat, nešlehat!). Kaši dáme na talíř a lžící uděláme placku asi 2-3cm vysokou. Pomažeme povidly, posypeme mletým mákem a mletým cukrem a vydatně polijeme rozpuštěným máslem
recept Heleny Sedláčkové připravil Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.